Μετάλλαξη Όμικρον: Σε 10 – 15 μέρες οι ανακοινώσεις – Τι θα συμβεί με τον εμβολιασμό των παιδιών έως 11 ετών; (vid)

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Όμικρον, επισημαίνοντας πως οι ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν τα πρώτα επίσημα στοιχεία

«Τις επόμενες 10-15 ήμερες θα έχουμε εικόνα για την μετάλλαξη Όμικρον», διευκρίνισε σήμερα ο Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα και είμαστε σε επιφυλακή, καθώς η μετάλλαξη κινείται σε διαφορετικές χώρες». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι μόλις υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία θα γίνουν ανακοινώσεις, ενώ ανέφερε ότι αυτή την στιγμή κυρίαρχη στην χωρά μας είναι η μετάλλαξη Δέλτα.

«Πολλοί συμπολίτες μας έχουν πειστεί πως πρέπει να εμβολιαστούν»

Αναφορικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι η χωρά κινείται σε επίπεδα Μαρτίου σε ό,τι άφορα τα ραντεβού και τις καθημερινές δόσεις, ενώ πλέον πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν να κάνουν την πρώτη ή την τρίτη δόση και έχουν πειστεί ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο όσοι έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Έκανε, παράλληλα, γνωστό ότι ενδεχομένως μέσα στη βδομάδα να ανοίξει η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες.

Ερωτηθείς, τέλος, για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών στην Ελλάδα εκτίμησε μετά την απόφαση του ΕΜΑ είναι πιθανό να υπάρξει έγκριση και στη χώρα μας.

Δείτε επίσης: Μάικλ Κάρικ: «Δική μου απόφαση να μείνει ο Ρονάλντο στον πάγκο»