Μήνυμα του 112 στην Αττική για την κακοκαιρία (pic)

Προειδοποίησε τους κατοίκους η Πολιτική Προστασία

Συνεχίζει να επελαύνει σε όλη τη χώρα η κακοκαιρία «Ελπίς» με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια, ενώ αύριο αναμένεται να μπει στο…στόχαστρο και η Αττική αφού αναμένεται νέο κύμα.

Γι αυτόν τον λόγο η Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους πολίτες μέσω του 112 για επικίνδυνες χιονοπτώσεις τις επόμενες δύο μέρες, ζητώντας τους να μη μετακινούνται άσκοπα.

sms 112

Κλειστά τα σχολεία αύριο και μεθαύριο

Λόγω της κακοκαιρίας δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιανουαρίου.

«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

Σημειώνεται, πως όπου είναι κλειστά τα σχολεία, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Χωρίς θέρμανση οι σεισμόπληκτοι που ζουν σε οικίσκους λόγω της κακοκαιρίας (pic & vid)