ΙΝΤΙΜΕ

Μητροπολίτης Αθηναγόρας: Oι αρνητές δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία (vid)

Για τους αρνητές των εμβολίων και τις χθεσινές διαμαρτυρίες τους στην χώρα μίλησε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας – «Δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία» ξεκαθαρίζει.

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Μητροπολίτης και δήλωσε πως οι περισσότεροι ιερείς και μητροπολίτες θα εμβολιαστούν, καθώς όπως είπε «έχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους γιατρούς. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να στηθεί ένα τείχος ασφάλειας και υγεία».

Αυτή την Κυριακή πρόκειται να μοιραστεί ένα φυλλάδιο στην εκκλησία για την προτροπή του κόσμου να εμβολιαστεί. . «Είναι θεμελιωμένο μέσα στην Αγία Γραφή. Ο Θεός δίνει τους γιατρούς και τα φάρμακα, δηλαδή στους ανθρώπους την δυνατότητα να εφεύρουν τα φάρμακα και στις δύσκολες στιγμές της ζωής τους, να μπορούν να προστατευθούν» εξηγεί ο Μητροπολίτης.

«Τα ερωτήματα που στείλαμε στον κ. Τσιόδρα και απαντήθηκαν έχουν σχέση με συνωμοσιολογίες. Όπως πχ αν το εμβόλιο περιέχει νανοσωματίδια ή τσιπάκι» συνέχισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι η επίσημη εκκλησία δεν έχει καμία σχέση με τους αντιεμβολιαστές που διαδηλώνουν κρατώντας σταυρούς και ελληνικές σημαίες.

«Τα φαινόμενα που βλέπω κι εγώ στην τηλεόραση, προέρχονται από ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία. Είναι παραπνευματικές παραφυάδες και βλέπουν με άλλο τρόπο την κατάσταση. Σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις παρεισφρέουν τέτοια στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με την επίσημη εκκλησία της Ελλάδας, της οποίας οι πιστοί έχουν άλλο τρόπο για να εκφράσουν μια διαφορετική άποψη.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες ακόμα και μέσα στην εκκλησία, που ακόμα και αν πειστούν για κάποια πράγματα δεν θα πειστούν. Γιατί στο μυαλό τους έχουν μια συνωμοσιολογία για τα πράγματα ή ότι κατέχουν την αλήθεια περισσότερο από τους άλλους» πρόσθεσε.

Για τους ανθρώπους που είτε αμφιβάλουν είτε φοβούνται για το εμβόλιο είπε, «ο ρόλος της εκκλησίας είναι η συνεργασία με την επιστήμη και η πειθώ. Ο λόγος είναι αυτός που μπορεί να πείσει κάποιους ανθρώπους. Αν πειστούν».

Δείτε επίσης: Πορεία διαμαρτυρίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στο Κιλκίς (vid)