«Ναι» της επιτροπής στην άρση μέτρων – Επέκταση ωραρίου έως 01:30, μουσική στην εστίαση και γάμοι με 300 καλεσμένους

Η επιτροπή των ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε νέα χαλάρωση των μέτρων για την απόφυγη διάδοσης του κορονοϊού – Το «ναι» της επιτροπής αφορά τη χαλάρωση των μέτρων για το ωράριο κυκλοφορίας, τη μουσική στην εστίαση και την αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις.

Οι λοιμωξιολόγοι στην εισήγησή τους προς την κυβέρνηση απαντούν θετικά στη μείωση της διάρκειας του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα ξεκινάει στη 01:30 και θα ολοκληρώνεται στις 05:00.

Την ίδια στιγμή, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ξανακουστεί μουσική, καθώς και σε αυτό οι λοιμωξιολόγοι ήταν θετικοί. Παράλληλα, από τον Ιούλιο θα αυξηθεί και το όριο τον παρευρισκομένων σε εκδηλώσεις, όπως οι γαμηλιες δεξιώσεις, καθώς από 100 άτομα που είναι τώρα το όριο, θα ανέβει στα 300.

Τέλος, από τον επόμενο μήνα αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά και τα νυχτερινά κέντρα, με αυστηρά μέτρα ωστόσο προστασίας από τον κορονοϊό.

Τις επίσημες ανακοινώσεις για την χαλάρωση των μέτρων θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις 7 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Δείτε επίσης: Εργασιακό νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε επί της αρχής