Νέα μέτρα για τους άνω των 60: Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα ραντεβού για την χορήγηση της πρώτης δόσης για την ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 ετών, έχουν τριπλασιαστεί

Θυμίζουμε πως εχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επιβολή μηνιαίου προστίμου 100 ευρώ για όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ το τελευταίο δεκαήμερο τα ραντεβού, για χορήγηση της πρώτης δόσης σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα υπολογίζονται σε 2.600. Μετά τις τελευταίες ανακοινώσει όμως ο αριθμός αυτός είναι περίπου τριπλάσιος με 6.000 πολίτες άνω των 60 ετών να έχουν ήδη προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωσε αυτά τα μέτρα μετο πρόστιμο θα ανανεώνεται κάθε μήνα και θα έρθει μέσω της ΑΑΔΕ καθώς θα γίνεται η απαραίτητη διασταύρωση στοιχείων.

Η κυβέρνηση επί της ουσίας κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για άνω των 60 ετών.

«Η νέα μετάλλαξη μας ανησυχεί και μας καλεί σε επιφυλακή» είπε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την εμφάνιση της μετάλλαξής Όμικρον.

«Η χώρα μας σήμερα είναι η 2η σε ρυθμό εμβολιασμού 3ης δόσης στην Ευρώπη», συνέχισε ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέου λοκντάουν.

«Από τους 580.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών μόνο 80.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν τον Νοέμβριο» πρόσθεσε.

Παράλληλα σημείωσε πως πήρε με δυσκολία αυτήν την απόφαση αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να θωρακιστούν οι ίδιοι και η κοινωνία. 

Δείτε επίσης: Kατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους άνω των 60 o Μόσιαλος: Ένα θετικό κίνητρο θα ήταν καλύτερο