Νέο κύμα κακοκαιρίας για Δευτέρα και Τρίτη – Τι προβλέπεται για τα Χριστούγεννα

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει την χώρα μας το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη, με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, Κλέαρχο Μαρουσάκη να σημάνει συναγερμό για πλημμυρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

«Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας το επόμενο διήμερο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες, τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες ακόμη και τα χιόνια στα ορεινά ίσως δε και πιο χαμηλά στα βορειοδυτικά τμήματα.

Στον πρώτο μας χάρτη όπου αποτυπώνονται τα δεδομένα του μετεωρολογικού δορυφόρου, μπορούμε να παρατηρήσουμε τα συμπαγή νεφικά συστήματα στην περιοχή της Ιταλίας τα οποία τις επόμενες ώρες θα κινηθούν ανατολικά για να επηρεάσουν τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Στον δεύτερο χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις βροχοπτώσεις που περιμένουμε το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα προς το βαθύ μπλε – ροζ χρώμα τόσο μεγαλύτερο όγκο νερού αναμένουμε και κατά συνέπεια υψηλότερο κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου είναι το Ιόνιο, τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, αλλά και τα νησιά του ανατολικού – βορειοανατολικού – νοτιοανατολικού Αιγαίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ισχυρές βροχές – καταιγίδες είναι πιθανό να επηρεάσουν και το νομό Αττική στο διάστημα απόγευμα Δευτέρας – πρωί – νωρίς μεσημέρι Τρίτης.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΕ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

Με το πέρασμα του νέου κύματος κακοκαιρίας θα δημιουργηθεί για άλλη μία φορά έντονη βαροβαθμίδα – διαφορά πίεσης με αποτέλεσμα σφοδροί άνεμοι να σαρώσουν αρκετές περιοχές σε ξηρά και θάλασσα!

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Με τα προγνωστικά δεδομένα να θέλουν να συνεχίζεται η “παρέλαση” των κακοκαιριών μέχρι και τις 15 με 20 του μήνα περίπου, θα πρέπει λογικά να οδηγηθούμε σε μια εκτόνωση αυτής της μεσημβρινής ροής. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό ένας αντικυκλώνας – ατμοσφαιρικό βουνό να αναπτυχθεί κοντά στη γειτονιά μας. Αυτό θα οδηγήσει πολύ πιθανόν σε έναν ήπιο καιρό που θα συνοδευτεί από ήπιο πεδίο ανέμων και άνοδο της Θερμοκρασίας. Από την άλλη καθώς θα οδηγούμαστε στην αλλαγή του χρόνου και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους ίσως η όλη αυτή εξέλιξη οδηγήσει με τη σειρά της σε ξηρό κρύο καιρό που σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα πέσει, ο βοριάς θα πάρει το πάνω χέρι αλλά από βροχές – χιόνια λίγα γενικά πράγματα.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!!!

Καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι μου!»

Δείτε επίσης: Αχαρνές: Πυρκαγιά στο κτήριο του υπουργείου Πριβάλλοντος και Ενέργειας