Νέο στέλεχος της Δέλτα – Μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν θα τελειώσει έως ότου εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού. Παραλλαγές όπως η Δέλτα Πλας (+) θα μπορούσαν να συνεχίσουν να εμφανίζονται μέχρι να επιτευχθεί αυτό.

Την εμφάνιση ενός νέου στελέχους του κοροναϊού με την ονομασία Δέλτα Πλας  (+) επιβεβαίωσε η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας στο ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Πρόκειται για μια μετάλλαξη του αρχικού στελέχους της Δέλτα, η οποία ωστόσο μεταδίδεται εξήντα φορές πιο γρήγορα σε σχέση με την μετάλλαξη Δέλτα. Το ενθαρρυντικό είναι ότι από τα δεδομένα που προκύπτουν μέχρι αυτή την ώρα, τα εμβόλια αποδεικνύονται αποτελεσματικά και για αυτή τη μετάλλαξη.

Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ακόμα μία φορά τη σημασία του εμβολιασμού, καθώς τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι στη χώρα μας αυξάνονται. Η εμφάνιση του νέου στελέχους θα έχει επίδραση στη διασπορά του ιού και ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος για να περιοριστούν νοσηλείες και θάνατοι.

Την ίδια στιγμή η κ. Γιαμαρέλλου επεσήμανε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει για τους εμβολιασμένους, και θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

Δείτε επίσης: Θεμιστοκλέους: «Χάρη στον εμβολιασμό συνεχίζουμε να είμαστε ανοιχτοί» (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr