Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών υπέρ των εμβολιασμών: «Έχουμε τη ζωή από τη μία και τον θάνατο από την άλλη» (vid)

O Μητροπολίτης Φθιώτιδας. Συμεών μίλησε για τους αρνητές ιερείς που επηρεάζουν αρνητικά τους πιστούς και για την επίσημη θέση της εκκλησίας

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης είπε στο MEGA: «Προτιμώ να βλέπω το καλό και το θετικό και όχι το μεμονωμένο αρνητικό. Η Ιερά Σύνοδος και η πλειοψηφία των κληρικών σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά έχει στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Πρόκειται μία προσπάθεια για ζωή. Έχουμε τη ζωή από τη μία και τον θάνατο από την άλλη. Επιλέγουμε τη ζωή. Αυτή την ώρα παλεύουμε με τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας, τα πνευματικά και τα επιστημονικά, όπως το εμβόλιο, η μάσκα, η απόσταση, η υγειονομική αγωγή, η αποφυγή του συνωστισμού, όλα αυτά που συνθέτουν ένα υγειονομικό πολιτισμό», είπε αρχικά και στη συνέχεια υποστήριξε πως η πλειοψηφία των κληρικών στη δική του Μητρόπολη είναι εμβολιασμένη:

«Ο κάθε πατέρας στην οικογένειά του χρησιμοποιεί το δικό του τρόπο. Στη δική μου Μητρόπολη δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος ανεμβολίαστος ιερέας. Η συντριπτική πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί. Επίσης, ως τώρα δεν έχουμε χάσει κανένα κληρικό από κορωνοϊό, ούτε έχει νοσήσει κάποιος τρόφιμος από τα γηροκομεία μας. Μάλιστα, στα γηροκομεία μας θα γίνει η τρίτη δόση. Δεν το καταφέραμε με τον βούρδουλα, αλλά με την αγάπη»

Δείτε επίσης: Το πρώτο μεγάλο crash test για τα χάπια κατά του κορονοϊού: Pfizer vs Merck

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr