Σε δωρεά 18 φορητών απινιδωτών τελευταίας τεχνολογίας στο Δήμο Αθηναίων προχώρησε το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αξιοποιηθούν σε γήπεδα, χώρους άθλησης και στα δημοτικά ιατρεία.
Τους απινιδωτές παρέδωσε σήμερα στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Πρόκειται για φορητές συσκευές που αναλύουν τον καρδιακό ρυθμό και εφόσον διαγνώσουν κάποιο πρόβλημα αρρυθμίας το οποίο χρίζει απινίδωσης (χορήγηση ρεύματος), τότε γίνεται χρήση τους προκειμένου να επαναφέρουν τον καρδιακό ρυθμό σε κανονική λειτουργία.
Η τοποθέτηση των 18 απινιδωτών θα γίνει στα έξι δημοτικά ιατρεία, στους αθλητικούς χώρους- γυμναστήρια Γκράβας, Ρουμελιωτών, Κυψέλης, Λεωφόρος Αλεξάνδρου, Πολυγώνου, Σεπολίων και Λένορμαν, καθώς και στα κλειστά γήπεδα που βρίσκονται στο Μετς τη Γκράβα, το Ρουφ, το Γουδί και το Κολυμβητήριο στο Σεράφειο.
Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Μπακογιάννη στο δημαρχείο Αθηνών, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλους δήμους και στα αθλητικά σωματεία.
Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Υγείας για την προσφορά, τόνισε ότι οι απινιδωτές «αποτελούν μία πολύ μεγάλη στήριξη και μία ουσιαστική παρέμβαση, η οποία πραγματικά μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές, κυρίως στους χώρους άθλησης».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Επί ποδός ο ΟΑΣΘ λόγω “Ελπίς” (vid)
- Ο Εμμανουήλ Καραλής καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ και κυνηγά νέα ύψη
- Αλί Αμπάσι: Λυπάμαι ειλικρινά για την πράξη μου που προκάλεσε δυσφορία
- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον προσωπικό αριθμό πολίτη: Πού και πώς θα χορηγείται
- Ο Σεργκέι Λαβρόφ επισκέπτεται την Τουρκία για συζητήσεις σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία
- Η επιστροφή του Ρόμπιν φαν Πέρσι στη Φέγενορντ