Οικονόμου: «Διαθέσιμη η επέκταση της υποχρεωτικότητας» (vid)

«Ανάλογα με την εξέλιξη του ρυθμού, των εμβολιασμών, αλλά και των μεγεθών που αξιολογούνται από τους ειδικούς, θα πάρουμε τις αποφάσεις» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην επέκταση της υποχρεωτικότητας, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για ακόμη περισσότερους κλάδους μέσα στο επόμενο διάστημα.

«Αυτή τη στιγμή όλη μας η προσοχή είναι στην εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν και έχουν εξαγγελθεί, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης και να αναχαιτίσουμε την περαιτέρω επέλαση του κορονοϊού. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι μία επιλογή που είναι διαθέσιμη».

Έπειτα είπε ότι «ανάλογα με την εξέλιξη του ρυθμού, των εμβολιασμών, αλλά και των μεγεθών που αξιολογούνται από τους ειδικούς, θα πάρουμε τις αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν υπάρχει κάτι άμεσο σε ό,τι αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας».

Για τα μέτρα και τους ελέγχους είπε:

«Εκείνο που υπάρχει είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα όπως ισχύουν και, βεβαίως μέσα από τους ελέγχους, να δώσουμε και την έμφαση στην ανάγκη της εφαρμογής τους».

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, είπε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Έχει ξεκαθαριστεί ότι πάμε πρώτα στους ανοσοκατεσταλμένους και, από εκεί και πέρα, με βάση τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις πάρα πολύ γρήγορα το επόμενο διάστημα».

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: «Είναι λάθος να μεταδίδεται ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει αύξηση τιμών, κλέβουμε τον εαυτό μας»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr