Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Το video της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε την πρόκριση για τον τελικό των κρίκων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το πρωί του Σαββάτου (24.07.2021), ωστόσο η προσπάθεια του δεν μεταδόθηκε ποτέ – Τι λέει η ΕΡΤ για το συμβάν.

Την ώρα που η ΕΡΤ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, μετά την αρνητική εντύπωση που προκάλεσε η μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέρει ότι έκανε «αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ», το Eurosport κοινοποίησε στα social media την εκπληκτική προσπάθεια του Ελληνα πρωταθλητή, ο οποίος αμέσως μετά το τέλος της προσπάθειάς του φίλησε το εθνόσημο στο στήθος και λίγο αργότερα φώναξε «Γεια σου Ελλάδα».

Η ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της στα social media πήρε θέση για το περιστατικό σημειώνοντας ότι «δεν φέρει ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων» και ότι «μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ».

Στην ανακοίνωσή της πάντως η ΕΡΤ δεν απαντά στο ερώτημα, που έθεσαν αρκετοί ακόμη και μέσω των social media, για το αν είχε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την εικόνα των προκριματικών των κρίκων (το λεγόμενο feed) μέσω πληρωμής του σχετικού τηλεοπτικού κυκλώματος προκειμένου να μην υπάρξει το ρίσκο να χαθεί η προσπάθεια ενός αθλητή μας που στοχεύει στο χρυσό μετάλλιο.

Δείτε εδώ την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στο βίντεο που εξασφάλισε άμεσα και έδωσε στη δημοσιότητα το Eurosport:

Δείτε επίσης: Αντίδραση της ΕΡΤ για το «μαύρο» στον Πετούνια