Ολυμπιακοί Αγώνες: H συγκίνηση των Κυρίδου, Μπούρμπου – «Τα δώσαμε όλα χθες και ήταν μεγάλη η κούραση στον τελικό» (vid)

Η 5η θέση που κατέλαβαν οι δύο αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης στον τελικό, είναι η καλύτερη που έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής η Ελλάδα στο Τόκιο

Aν και η Μαρία Κυρίδου παρουσιάστηκε πιο συγκρατημένη στις δηλώσεις της μετά την καταληκτική κούρσα στην Ιαπωνία, η Χριστίνα Μπούρμπου δεν κατάφερε να σταματήσει τα δάκριά της, μετά την προσπάθεια πολλών ετών των δύο αθλητριών για να καταφέρουν να ανήκουν από την Πέμπτη (29/7) στις Ολυμπιονίκες.  

Στα ημιτελικά, την Τετάρτη (28/7), οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου είχαν τερματίσει πρώτες στη σειρά τους μετά από απίστευτο φίνις περνώντας τις τρεις προπορευόμενες βάρκες στα τελευταία 500 μέτρα, κάνοντας μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένες με αυτή τη θέση. Θα θέλαμε κάτι περισσότερο, όπως ο καθένας θα ήθελε, όταν αγωνίζεται στον τελικό. Τα δώσαμε, όμως όλα χθες για να περάσουμε. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σήμερα στον τελικό και νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση που τα δώσαμε όλα χθες στον ημιτελικό», είπε η Μαρία Κυρίδου. 

Η Χριστίνα Μπούρμπου προσπάθησε να εκφράσει τα συναισθήματά της, αλλά τα δάκρια που έτρεχαν από τα μάτια της την υποχρέωσαν να… κάνει μια σύντομη διακοπή. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Με βάση τη χθεσινή μας κούρσα θα ήθελα κάτι παραπάνω σήμερα. Η κούραση ήταν πάρα πολύ μεγάλη από χθες, αλλά το παλέψαμε μέχρι την τελευταία κουπιά. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε και τερματίσαμε στην 5η θέση,» τόνισε η Χριστίνα Μπούρμπου. 

Η Μαρία έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα καθώς «η καλύτερη ηλικία στο άθλημα μας είναι μεταξύ 25-30 χρονών», ενώ η Χριστίνα ευχαρίστησε όλους όσοι «ξενύχτησαν για να μας δούνε αυτές τις δύο ημέρες και να μας στηρίξουν. Ήταν πολύ όμορφο όλο αυτό που ζήσαμε».

Δείτε επίσης: ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Στην τελική ευθεία για τις ευρωπαϊκές μάχες – Ξένο σώμα ο Ουάρντα, ψάχνει ομάδα για να φύγει