Οργισμένη αντίδραση του Θεμιστοκλέους: ” Τσαρλατάνοι οι αντιεμβολιαστές γιατροί “

“Τσαρλατάνους” χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τους γιατρούς που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε “Εδώ δεν είναι θέμα ελευθερίας, ούτε Δημοκρατίας… Κάποιος που είναι υγειονομικός, είναι επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση τη νομοθεσία της ελληνικής δημοκρατίας και οποιασδήποτε ευνομούμενης χώρας του κόσμου, να ακολουθεί διάφορους κανόνες”.

“Η διαφορετική άποψη σε ένα επιστημονικό πεδίο που δεν είναι πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης. Είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας, είτε είναι δημόσια διοίκηση είτε είναι ιατρικοί σύλλογοι, να αποσιωπήσουν, να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν τους γιατρούς”

Έκανε λόγο για γιατρούς που “εκπέμπουν ένα μήνυμα παραπληροφόρησης” και πρόσθεσε: “Ο καθένας δεν μπορεί να ασκεί την ιατρική όπως θέλει. Αυτά είναι στα πλαίσια κάποιου που είναι τσαρλατάνος και είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων να εφαρμόσουν την νομοθεσία“, συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης: Μαρία Θεοδωρίδου: «Ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια στα παιδιά»