Π. Χρηστίδης από Θεσσαλονίκη: “Θέλω να εκφράσω τους μη προνομιούχους του 2021” (pics&vids)

Σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο υποψήφιος για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης – Τι είπε για το debate και την μη συμμετοχή του Γεωργίου Παπανδρέου – Ποιους ανθρώπους θέλει να εκφράσει με την υποψηφιότητα του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΤΙΕΓΚΟ ΣΑΕΣ

Ο κ. Χρηστίδης ξεκίνησε τις δηλώσεις του με ένα μήνυμα για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Η ημέρα αυτή, όπως ανέφερε, “Ειδικά την περίοδο αυτή που συμβαίνουν τόσες πολλές γυναικοκτονίες μας θυμίζει ότι το κράτος οφείλει να λειτουργήσει πόλυ διαφορετικά, η κοινωνία οφείλει να εκπαιδευτεί πολύ διαφορετικά“.

Αναφορικά με την επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως είδε υγειονομικούς που κάνουν υπερπροσπάθεια, “δουλεύοντας χωρίς άδειες και χωρίς ρεπό, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, για να σώσουν όσες το δυνατόν περισσότερες ζωές και όντας στην ουσία ξεχασμένοι από την κεντρική διοίκηση. Αυτό είναι κάτι το οποίο στοιχίζει γιατί το ΕΣΥ και οι άνθρωποι του δεν ενισχύθηκαν έγκαιρα“.

“Να συγκρουστούμε με όσους πρέπει να συγκρουστούμε”

Ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε ύστερα στον λόγο της υποψηφιότητάς του, ποιους θέλει να εκφράσει με αυτήν, αλλά και το πώς θα πρέπει να κινηθεί το κόμμα μετά τον δεύτερο γύρο στις 12 Δεκέμβρη.

“Τον κρίσιμο ρόλο θα τον παίξουν ξανά οι μη προνομιούχοι του 2021. Οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι νοιώθουν ότι οι πολιτικοί δεν τους αφουγκράζονται όλα αυτά τα χρόνια, δεν τους ακούνε, και ότι η πολιτική έχει πολύ μεγάλη απόσταση από την καθημερινότητα τους. Με αυτούς τους καθημερινούς πολίτες πορεύτηκε το ΠΑΣΟΚ τα παλιότερα χρόνια και αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους θέλω να εκφράσω με την υποψηφιότητα μου.”, ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Οι μέρες μετά τις 12 Δεκέμβρη να σηματοδοτήσουν την πολιτική ενότητα” αναφέρει ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ και σημειώνει πως μετά από αυτήν την ημερομηνία πρέπει “να μπούμε με τσαγανό να συγκρουστούμε με όσους πρέπει να συγκρουστούμε και να δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής“.

Σχόλιο για τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και την “κούρσα τριών”

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες τον δείχνουν εκτός πρώτης τριάδας στην εσωκομματική κούρσα, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως “Εάν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνονταν σε όλες τις εσωκομματικές αυτή την στιγμή πρωθυπουργός θα ήταν ο κ. Μεϊμαράκηςκαθώς, όπως υπενθύμισε, “οι τότε δημοσκοπήσεις για την εσωκομματική κούρσα της ΝΔ έδειχναν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έφτανε καν στον δεύτερο γύρο“.

“Θα ήθελα να είναι παρόντες όλοι οι υποψήφιοι στο debate”

Όσον αφορά το debate το οποίο θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου μεταξύ των 5 από τους 6 υποψηφίους, καθώς δεν θα συμμετάσχει ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο κ. Χρηστίδης, απατώντας σε ερώτηση του politic.gr, ανέφερε πως “προσωπικά πίστευα και πιστεύω πολύ στη τηλεσυζήτηση” και πως “ήθελα να γίνουν και περισσότερα (debates) και να είναι παρόντες όλοι οι υποψήφιοι“, καθώς, όπως σημειώνει, θωρεί πως όλες οι απόψεις και θέσεις των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ αξίζει να ακουστούν από τον ελληνικό λαό.

Από εκεί και πέρα είναι σεβαστή η κάθε επιλογή”, αναφέρει, ενώ επισημαίνει πως η τηλεσυζήτηση θα είναι “πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη παράταξη που θέλουμε να διαμορφώσουμε στο μέλλον”.

“Δεν ενδιαφέρουν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση”

Αναφορικά με το πώς θα ήθελε να κινηθεί η συζήτηση, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε:Δεν με ενδιαφέρουν τα χτυπήματα κάτω από την μέση, δεν με ενδιαφέρουν λογικές οι οποίες παραβιάζουν την ενότητα της παράταξης“.

Αυτό που τον ενδιαφέρει, όσον αφορά το debate, είναι να ακουστούν όλες οι ιδεολογικές και πολιτικές γραμμές που θα καθορίσουν το μέλλον της παράταξης, ενώ τόνισε πως θα ήθελε “σε κάθε ερώτηση να υπάρχει μια πολύ καθαρή απάντηση”.

“Τεράστια η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά”

Ερωτώμενος σχετικά με την βαριά απουσία της Φώφης Γεννηματά, της οποίας υπήρξε στενός συνεργάτης, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως “δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ακόμα“.

Όλη η αγάπη που εισέπραξε η Φώφη είναι όλη αυτή που έδωσε τα προηγούμενα χρόνια και αυτό αποτελεί συναίσθημα, οδηγό και φάρο που θα τον ακολουθήσουμε σε όλοι μας την ζωή“, κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Δείτε επίσης: Συναντήσεις Τρεμόπουλου για τη ρύπανση με Τζιτζικώστα και Σ. Δημητριάδη