(φώτο αρχείου)

Παγώνη: Καταστροφικό ένα 4ο κύμα κορονοϊού – Τα νοσοκομεία δεν θα αντέξουν

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη τόνισε οτι οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν και οτι αν δεν εμβολιαστεί το 80-85% του πληθυσμού μέχρι τον Σεπτέμβρη θα υπάρξει και τέταρτο κύμα του ιού

«Δεν αρνείται ο κόσμος να εμβολιαστεί, είναι προβληματισμένος. Και είναι προβληματισμένος επειδή όλο αυτό το διάστημα μιλάμε για θρομβώσεις και επιπλοκές. Θέλουν κίνητρα για να πάνε, και εννοώ ότι θέλουν μια σωστή ενημέρωση, πρέπει να γνωρίζουν τις επιπλοκές που κάνει η νόσος, και έτσι θα πειστεί ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί. Όταν κάθε μέρα βγαίνουμε και λέμε για τις επιπλοκές του εμβολιασμού που είναι στατιστικά ασήμαντες, καταλαβαίνω γιατί δεν πάει να εμβολιαστεί ο κόσμος και είναι προβληματισμένος. Δεν είναι αρνητές», σημείωσε η κ. Παγώνη σε συνέντευξή της στο MEGA.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος κάλεσε τους νοσηλευτές να εμβολιαστούν αφού όπως ανέφερε η πλειοψηφία των γιατρών το έχει ήδη κάνει.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού η ίδια ανέφερε «Δε θα αφήσουμε να φτάσουμε στο Σεπτέμβρη. Είναι υποχρέωση απέναντι στον ασθενή να εμβολιαστεί ο κάθε γιατρός. Δε θα επιτρέψουμε ως ενώσεις να φτάσουμε μέχρι Σεπτέμβρη. Οι γιατροί δεν μπορούν να αλλάξουν πόστα, έρχονται σε επαφή με ασθενείς. Επειδή δεν υπάρχει νομοθεσία για υποχρεωτικό εμβολιασμό, για εμένα κάθε γιατρός έχει υποχρέωση να εμβολιαστεί, δεν υπάρχει διαφορετική περίπτωση. Ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Θα δούμε μέχρι που θα φτάσουν οι εμβολιασμοί, και αν κάποιος συνεχίζει να μένει εκτός θα το συζητήσουμε».

«Ο ιός θα είναι εδώ. Αν δεν έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων, από Οκτώβριο ο καιρός θα ευνοήσει τη μετάδοση του ιού, και θα μπούμε σε περιπέτειες. Δε θέλω να αναφέρω καν το τέταρτο κύμα. Εμείς δεν πρόκειται να τα βγάλουμε πέρα αν γίνει κάτι τέτοιο στα νοσοκομεία», ξεκαθάρισε η κ. Παγώνη.

Δείτε επίσης: Παγώνη: “Το 70% των ασθενών στα νοσοκομεία είναι νέοι άνθρωποι”