Πάπας Φραγκίσκος: «Θα ξαναπάω στη Λέσβο ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπιάς» (vid)

 Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της επίσκεψής του στο νησί της Λέσβου την ερχόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Ο Πάπας ανέφερε: «Σκέφτομαι όμως, και αυτούς που τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σήμερα, θέλουν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια, φτάνουν στις ακτές της ευρωπαϊκής ηπείρου και αλλού, και δεν βρίσκουν φιλοξενία, αλλά εχθρότητα και γίνονται αντικείμενα εργαλειοποίησης. Είναι αδελφοί και αδελφές μας. Πόσοι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα! Σήμερα η “θάλασσά μας”, η Μεσόγειος, είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο. Ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπιάς, θα ξαναπάω στη Λέσβο, με την πεποίθηση ότι οι πηγές της κοινής ζωής θα γίνουν πάλι ακμαίες μόνο με την αδελφοσύνη και την κοινωνική ένταξη: μαζί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, και με αυτήν την επιθυμία έρχομαι σε εσάς».

 Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει για την επίσκεψη είναι ότι  τα ξενοδοχεία και διαμερίσματα μέσω του AirBNB της περιοχής έχουν για εκείνες τις μέρες πληρότητες της τάξης του 100%.

Στον Καρά Τεπέ τον Ποντίφικα θα υποδεχθούν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Το μήνυμα του:

Δείτε επίσης: Συγκινεί ο Δημήτρης Καραϊβάζ: «Το τελευταίο δώρο που θα κάνω στον πατέρα μου είναι να εκθέσω τους δολοφόνους του»