Πλούσια μετασεισμική ακολουθία εκτιμάει ο καθηγητής Γεωφυσικής, πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαζάχος ανέφερε ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι σε πλήρη εξέλιξη κι επειδή το επίκεντρο είναι πολύ κοντά στη Φλώρινα, οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί.
«Η περιοχή είναι χαμηλής σεισμικότητας και έχει πάρα πολλά ρήγματα που είναι παντελώς άγνωστα, όπως και το συγκεκριμένο που έδωσε τον χθεσινό σεισμό και το οποίο δεν είναι χαρτογραφημένο», σημείωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ.
Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:43 χθες και ύστερα από απόφαση των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας Κυριακή.
Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση: Το οικονομικό βαρόμετρο της Interview για την POLITIC για τις επιχειρήσεις του Ν. Θεσσαλονίκης
- Συρία: Η ΗΠΑ και η Ρωσία ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
- Βαγγέλης Μαρινάκης για Μεντιλίμπαρ: Έθιμο η ανανέωση μετά από ευρωπαϊκές ήττες, εύχομαι να επαναληφθεί η περσινή επιτυχία
- Ολυμπιακός: Ένας αιώνας θρυλικής πορείας
- YouTube: Νέα οικονομική συνδρομή με μειωμένη τιμή
- Λάμψη στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού