Γ. Πατούλης: Καταδικάζουμε κάθε αντιεμβολιαστική άποψη

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ικανοποίησή για τις αμοιβές σε όσους γιατρούς συμμετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα

Tα σημαντικά οφέλη του καθολικού εμβολιασμού για τον Sars-Cov-2  τονίζει το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), με ομόφωνη απόφασή του και ζητά από τα μέλη του να συστρατευθούν για τον εμβολιασμό των πολιτών και την υγειονομική θωράκιση της χώρας.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ ο εμβολιασμός αποτελεί μία μεγάλη κατάκτηση της ιατρικής επιστήμης και το σημαντικότερο όπλο που έχει η ανθρωπότητα ενάντια στην πανδημία. 

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης σχολιάζει: “Ο εμβολιασμός για τον Sars-Cov-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης”. Αναφέρει ότι οι ανεμβολίαστοι “διακινδυνεύουν την υγεία τόσο τη δική τους όσο και του κοινωνικού συνόλου να το πράξουν άμεσα”, διασφαλίζοντας ότι, “τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και αποτελούν το ισχυρότερο όπλο της επιστήμης ενάντια στο φονικό ιό”. 

Καταδικάζουμε κάθε ανυπόστατη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη αντιεμβολιαστική άποψη και καλούμε τα μέλη μας να συστρατευτούν στην προσπάθεια για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη του εμβολιασμού καθώς και να συμμετάσχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα”. υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ