Η Ευγενία Σαρρή, αναλύτρια λόγου, αποκρυπτογράφησε τις δηλώσεις του Μάνου Δασκαλάκη έξω από το γραφείο της ανακρίτριας μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»
Μ.Δ.: «Είναι πολύ δύσκολη στιγμή, καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να πούμε πολλά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι μέχρι πρότινος η γυναίκα που υποστήριζα έχει διαπράξει κάτι τέτοιο… Δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε ακόμα και περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά. Κι είμαστε απόλυτα συνεργάσιμοι με τις αρχές γι’ αυτό».
Η φράση «κάτι τέτοιο», όσον αφορά μια τόσο ειδεχθή κατηγορία είναι υποτίμηση της σπουδαιότητάς της και ενδεικτικό συναισθηματικής απόστασης του ομιλητή από το γεγονός. Δεν μπορεί να αναφέρει την κατηγορία.
Μιλά σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Ποιοι είμαστε «εμείς»; Το προσδοκώμενο είναι το πρώτο ενικό από τον πατέρα, που εξακολουθεί να βιώνει κάτι τόσο τραγικό και τραυματικό, αναφέρει η αναλύτρια.
Μ.Δ.: Καλό είναι να περιμένουμε τις Αρχές, να δούμε τι θα ακολουθήσει. Μέχρι τώρα, είχαμε δύο ιατροδικαστικές αποφάσεις που δεν μας είχανε δώσει την παραμικρή υποψία ότι είναι εγκληματική ενέργεια ή οτιδήποτε άλλο. Ηταν παθολογικά τα αίτια. Και αυτό κυνηγάγαμε τόσα χρόνια για την Μαλένα κυρίως, να πάρουμε μια απάντηση.
Αν στο προηγούμενο τμήμα των δηλώσεων θα μπορούσε να υποθέσει κανείς πως το πρώτο πληθυντικό αναφέρεται σε αυτόν και μέλη της οικογένειάς του, εδώ δεν συμβαίνει το ίδιο. Με ποιον νιώθει ενότητα σε αυτό το τμήμα;
Ε: Για την σπιτονοικοκυρά τι έχετε να πείτε; Εχει ανοίξει η έρευνα και για κείνη.
Μ.Δ: Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, το ερευνούν οι Αρχές, θα αποδειχθεί κι αυτό.
Είναι απροσδόκητο να είναι κάποιος πολύ ευχαριστημένος, όταν τον υποψιάζονται και ενδεχομένως θα τον ερευνήσουν για δολοφονία. Το άτομο φαίνεται να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, πως οι αποδείξεις σε όλες τις περιπτώσεις θα είναι υπέρ του.
Μ.Δ.: Δεν μας ενδιαφέρει το αίτημα διαζυγίου αυτή την στιγμή, μας ενδιαφέρει η αλήθεια για τα παιδιά.
Σε ακόμα μια προσωπική ερώτηση, επιλέγει να απαντήσει σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν μπορεί να σταθεί μόνος του σε καμία δήλωσή του, εκτός από αυτήν στην οποία αναφέρει πως είναι σοκαρισμένος. Αφήνει να εννοηθεί μια απροσδιόριστη ενότητα με κάποιους, χωρίς να αναφέρει ποιοι είναι αυτοί. Κρύβεται στο πλήθος.
Ο λόγος του παρουσιάζει πλήρη έλλειψη υπευθυνότητας και ανάληψης ευθυνών για ό,τι έχει συμβεί. Αποδίδει τις ευθύνες αλλού, τονίζοντας διαρκώς πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν υπόδειγμα μητέρας όταν ήμασταν μπροστά. Αυτό εξυπηρετεί την αποποίηση των δικών του ευθυνών, και είναι ενδεικτικό της παρουσίασής του ως θύμα της συζύγου του. Οταν μιλά ελεύθερα, η γλωσσική του προδιάθεση ως προς τα παιδιά του είναι ουδέτερη. Σε αυτές τις δηλώσεις δεν είναι τα παιδιά του. Είναι συναισθηματικά αποστασιοποιημένος και επικεντρωμένος στις δικές του ανάγκες, τονίζει η Ευγενία Σαρρή.
Δείτε επίσης: Δολοφονία Καραϊβάζ: Ένα έγκλημα κατά της Ελευθερίας του Τύπου
- Σκοτεινό διαδίκτυο: Πώς διαρρέουν τα δεδομένα μας και πώς να τα προστατεύσουμε
- Ευχές Κόντε για Ρανιέρι: «Ας πάνε όλα καλά, αλλά πρώτα ας παίξουμε»
- Ελβετία: Η επαφή με τον Ιησού μέσω avatar και τεχνητής νοημοσύνης
- TFTD: Η τεχνολογία ως κρίσιμος παράγοντας για την ασφάλεια των πόλεων και των πολιτών
- Εθνική ομάδα μπάσκετ: Καθυστέρηση πέντε ωρών στην αναχώρηση από το Λονδίνο