Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα κινδυνεύει να μείνει με έναν αναισθησιολόγο!
Όσο ο κορονοϊός συνεχίζει να πολιορκεί τη χώρα, οι ελλείψεις στο ΕΣΥ συνεχίζουν να γιγαντώνονται. Οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην Πάτρα, όπου νοσηλεύονται και περιστατικά κορονοϊού, έστειλαν μια επιστολή που καταδεικνύει την απόγνωσή τους σχετικά με τις ελλείψεις που έχουν να αντιμετωπίσουν.
H παιδίατρος Μαρία Ηλιοπούλου μίλησε στην ΕΡΤ με αφορμή το έγγραφό που έστειλαν οι γιατροί του νοσοκομείου, ζητώντας την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
Οι επίμαχες κενές θέσες
«Λόγω της σφοδρότητας του τετάρτου κύματος κληθήκαμε να έχουμε τέσσερα περιστατικά Covid-19. Mια καινούργια πτέρυγα όταν ανοίγει χρειάζεται ενίσχυση και σε ιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουν δύο κενές θέσεις στο παιδιατρικό και χρειάζονταν και οκτώ θέσεις στο νοσηλευτικό» ανέφερε η κ. Ηλιοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει έλλειψη στο παιδιατρικό νοσοκομείο σε κάποιες ειδικότητες.
Με έναν αναισθησιολόγο θα μείνει το νοσοκομείο
«Από τις τέσσερις οργανικές θέσεις τις επόμενες εβδομάδες οι τρεις εκκενώνονται (λόγω συνταξιοδοτήσεων). Από την στιγμή που θα γίνει αυτό δεν θα υπάρχει 24ωρη κάλυψη από αναισθησιολόγο», αποκάλυψε η παιδίατρος του νοσοκομείου που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασθενών.
Για την κατάσταση που επικρατεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο μίλησε και ο Γιάννης Καρβέλης, διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος ερμήνευσε με δικό του τρόπο για τα συγκεκριμένα προβλήματα.
«Κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν αλλιώς»
«Κάποια θέση για να προκηρυχθεί ως μόνιμη θα πρέπει να μην υφίσταται η οργανική θέση εκτός αν πλησιάζουν έξι μήνες πριν από την συνταξιοδότηση κάποιου γιατρού. Σύμφωνα με αυτό το οργανόγραμμα έχουμε ήδη στείλει για προκήρυξη στο υπουργείο Υγείας αυτές τις θέσεις που εκλείπουν, συν κάποιες άλλες που είναι σε επισφάλεια. Παράλληλα, όπου χρειάζεται και όπου υφίσταται ανάγκη, γίνεται μετακίνηση του αναγκαίου προσωπικού από άλλα νοσοκομεία», υπογράμμισε ο κ. Καρβέλης.
Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, στην καλύτερη περίπτωση από την στιγμή που θα προκηρυχθεί μία θέση ενός ιατρού ή ενός νοσηλευτή θα πρέπει να περάσουν μέχρι και τρεις μήνες. Διάστημα στο οποίο θα μείνει κενή η θέση στο νοσοκομείο και οι ασθενείς θα έχουν πρόβλημα στην εξυπηρέτησή τους.
Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας υποστήριξε ότι στο μεσοδιάστημα μέχρι την πλήρωση της προκηρυγμένης θέσης, τα όποια κενά, καλύπτονται από επικουρικούς ιατρούς. Ακόμα όμως και αυτή η λύση δεν είναι μόνιμη, ενώ περνάει κάποιο διάστημα για να υλοποιηθεί.
«Κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν με άλλο τρόπο. Αυτά προβλέπει η νομοθεσία μας και αυτά κάνουμε» είπε, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών θέσεων.
Δείτε επίσης: Πλεύρης: Ότι μέτρο πάρουμε από εδώ και πέρα θα είναι μόνο για ανεμβολίαστους
- Μάχες και βομβαρδισμοί συνεχίζονται στη Γάζα, παρά τις ελπίδες για εκεχειρία
- Αναλυτικός οδηγός για τις πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου
- Στρατηγικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη: Επανεκκίνηση και προκλήσεις για τον Κασσελάκη
- Έκτακτες καιρικές συνθήκες σήμερα: Προβλήματα στις μετακινήσεις σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ
- Η διελκυστίνδα: Μύθοι και πραγματικότητες που χρειάζεται να γνωρίζετε