Η ίδια ζήτησε το πανάκι για να έχει ανάμνηση της Ίριδας
Συνεχίζονται οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, με τη μητέρα να εξηγεί για ποιο λόγο ζήτησε πίσω το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας μετά τον θάνατό της.
Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε ότι το συγκεκριμένο πανάκι είναι λίγο πιο μικρό από μια σαλιάρα, και μοιάζει με αυτά που χρησιμοποιούν οι μανάδες όταν θηλάζουν ή ταΐζουν τα μωρά τους.
Ο λόγος που το ζήτησε πίσω είναι επειδή ήθελε όπως είπε «να διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση της Ίριδας».
Όπως λέει το ρεπορτάζ, στο δωμάτιο που κοιμόντουσαν τα κορίτσια, υπάρχουν όλα τα πράγματα της Τζωρτζίνας τα οποία είναι άθικτα, τα ρούχα της, τα παιχνίδια της αλλά και το μηχάνημα που ήταν συνδεδεμένη στο νοσοκομείο.
Νέα «βόμβα» από τον Γρηγόρη Λέων για την ασφυξία
«Τυχερός θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο» σημειώνει στην ανάρτησή του ο Γρηγόρης Λέων.
Αναλυτικότερα, στην ανάρτησή του ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Ελλάδας αναφέρει:
«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας.
Μια αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μας λέει: «το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια».
Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο.
Τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό».
Δείτε επίσης: Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Φόβοι για «σοκ» στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου
- Νέο πολυετές συμβόλαιο για τον Μουζακίτη με τον Ολυμπιακό
- Γαλλία: Η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης αναμένεται το βράδυ
- ΕΣΕΕ: Μείωση εργοδοτικών εισφορών για την προώθηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας
- Αξιοποίηση εγκαταλελειμμένου κτιρίου στην Κηφισιά
- Η απάντηση της Κίνας στη Barbie: Ο τοξικός πόλεμος ανάμεσα στα φύλα