Οι εξηγήσεις και τα έωλα επιχειρήματά της στην απολογία της δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, που της έδειξαν τον δρόμο προς τη φυλακή, καθώς κρίθηκε επικίνδυνη για ανάλογα εγκλήματα.
Παρά τους ισχυρισμούς της 33χρονης ότι ουδεμία σχέση έχει με την προμήθεια, κατοχή και εισαγωγή της θανατηφόρας ουσίας, της κεταμίνης, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, κάνοντας λόγο για «ιατρικό λάθος», ανακρίτρια και εισαγγελέας όχι μόνο δεν πείστηκαν αλλά ομόφωνα τής έδειξαν το δρόμο της φυλακής.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, και μάλιστα σε απομόνωση, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με συγκρατούμενές της για λόγους προστασίας της θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την πολύωρη απολογία για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.
Η 33χρονη γυναίκα αρνήθηκε σε κάθε τόνο την κατηγορία που αντιμετωπίζει και βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων. Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και από εκεί σήμερα αναμένεται να πάρει το δρόμο για τις φυλακές. Νωρίς χθες το μεσημέρι κατά την είσοδό της στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων συγκεντρωμένοι την αποδοκίμασαν έντονα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον της 18ης ανακρίτριας, η 33χρονη, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ψύχραιμη αλλά και συνειδητοποιημένη. Όλες οι απαντήσεις που έδινε στα πολλαπλά ερωτήματα που της τέθηκαν από την ανακρίτρια σχετικά με το θάνατο της 9χρονης κόρης της κινούνταν στην γραμμή της άρνησης της κατηγορίας.
«Δεν έδωσα εγώ κεταμίνη, ίσως οι γιατροί. Εγώ δεν είχα πρόσβαση σε κεταμίνη…»
«Αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε εμένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί», αναφέρεται στην αρχή του 11σέλιδου απολογητικού υπομνήματος, το οποίο παραδόθηκε στη 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, πριν η κατηγορούμενη υποβληθεί σε ερωτήσεις.
«Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατός της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών, τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», αναφέρει η Ρούλα Πισπιρίγκου, και υποστήριξε ότι ως μητέρα του κοριτσιού εκείνη όφειλε να είναι η συνοδός της κατά τη νοσηλεία του παιδιού.
Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας συνέβαιναν μόνο όταν το παιδί ήταν σε δωμάτιο νοσηλείας και όχι σε ΜΕΘ, η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε τη δική της εξήγηση, ότι ο χρόνος νοσηλείας σε ΜΕΘ ήταν ελάχιστος σε σύγκριση με το χρόνο που το παιδί νοσηλευόταν σε θαλάμους παιδιατρικών κλινικών.
Στο υπόμνημά της, η 33χρονη επιμένει ότι δεν είναι εκείνη που χορήγησε την ουσία κεταμίνη στο παιδί, λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δύο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».
Η κατηγορούμενη ανέπτυξε στο απολογητικό υπόμνημα και τον ισχυρισμό ότι η χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα έγινε από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
«Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις, από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών της ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10-14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».
Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή, γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με τη βηματοδοτική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού.
«Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγησή της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρησή μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».
Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».
Τα αιτήματα των δικηγόρων της
Την ίδια ώρα, ο Όθωνας Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι υπέβαλε αίτηση για “έγγραφη απάντηση από πλευράς του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού σχετικά με το εάν υπάρχει τελικά διαθέσιμη η φαρμακευτική ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο”.
Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, εάν υπάρχει πράγματι η κεταμίνη στη διάθεση των ανθρώπων του νοσοκομείου το δεύτερο ερώτημα “που θέτουμε εγγράφως είναι αν υπάρχει βιβλίο που τηρείται σχετικά με τη διακίνηση αυτής της απαγορευμένης ναρκωτικής ουσίας και αν σε αυτή την ερώτηση η απάντηση είναι θετική, τότε θέλουμε το όνομα αυτού ή αυτών που έλαβαν τέτοια φαρμακευτική ουσία κατά την επίδικη ημερομηνία της απώλειας της μικρής Τζωρτζίνας δηλαδή στις 29/1 του 2022″.
Δείτε επίσης: Συμμαθήτρια της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Προσποιήθηκε ότι λιποθύμησε για να μας τραβήξει την προσοχή
- Αμαλιάδα: Οι αντιφάσεις της Ειρήνης μετά τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη
- Πολάκης: Μπροστάρης στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα
- Fitch: Επιβεβαίωση του ελληνικού αξιόχρεου στην επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές
- Αμετάβλητη παρέμεινε η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη Fitch
- Νέες αποκαλύψεις για τους εικονικούς γάμους της Ειρήνης Μουρτζούκου και η εμπλοκή της οικογένειάς της σε κύκλωμα απάτης