Πέρασε το νομοσχέδιο για τη Θαλάσσια Πολιτική με ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Με ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εισάγεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη Θαλάσσια Πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση δεν τοποθετήθηκαν στην συζήτηση ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Το γεγονός ότι η νομοθετική ρύθμιση αφορά την κωδικοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας, έδωσε το πράσινο φως στους εισηγητές και ειδικούς αγορητές να επεκταθούν σε εφ’ όλης συζήτηση.

Ο Φίλιππος Φόρτωμας, τόνισε πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει την πολιτική βούληση, σχεδιάζει και εφαρμόζει μία ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού. Και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι πολύτιμος αρωγός και οδηγός σε αυτή την προσπάθεια, με πράξεις και όχι με ευχολόγια».

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, καταψήφισε το νομοσχεδίο λέγοντας πως «η δική μας κριτική δεν είναι στην κατεύθυνση της δήθεν καθυστέρησης των επενδυτικών προγραμμάτων, αλλά ότι αυτά είναι χρηματοδοτικά εργαλεία, που έχουν ως κριτήριο πάντοτε την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες των ανθρώπων του μόχθου στα νησιά».

Ουσιαστικά το νομοσχέδιο είναι το πλαίσιο για να μοιραστούν τα 70 δισεκατομμύρια που έχουν προγραμματιστεί ως το 2026 στους διάφορους κλάδους του εφοπλιστικού, του τουριστικού και του ναυτιλιακού κεφαλαίου, των μεταφορών και του ενεργειακού τομέα και όχι μόνο. Κουμάντο συνεχίζουν να κάνουν οι εφοπλιστές που δρομολογούν όταν, όποτε και όπως τους βολεύει τα πλοία τους, με μοναδικό κριτήριο τη διαφύλαξη των κερδών τους».

Δείτε επίσης: Οικονόμου: «Υπάρχει η πρόβλεψη της εισόδου των εφήβων σε κλειστούς χώρους με rapid test»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr