Περιφέρεια Θεσσαλίας: Επιχορήγηση συλλόγων για την προστασία ΑΜΕΑ, συνολικού ύψους 28.000 ευρώ

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση των Συλλόγων για την προστασία ατόμων με αναπηρία στην Π.Ε. Λάρισας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που τονίζει οτι η πρωτοβουλία ανήκει στον Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, ο οποίος έκανε δηλώσεις για το ζήτημα:

“Με επιχορήγηση συνολικού ύψους 28.000 ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το έργο και τη λειτουργία Συλλόγων για την προστασία ατόμων με αναπηρία στην Π.Ε. Λάρισας. Με εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ενέκρινε την επιχορήγηση των Συλλόγων:

-Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαθητών Ειδικών Σχολείων – Ιδρυμάτων -Θεραπευτηρίων και Ατόμων με αναπηρία ν. Λάρισας

-Πολιτιστικό σωματείο ατόμων με αναπηρίες και μη – η «ΦΛΟΓΑ»

-Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών και

-Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αυτισμό ν. Λάρισας

«Η ποιότητα του πολιτισμού μιας κοινωνίας, αποτυπώνεται στις πολιτικές και τα έργα της για την αξιοπρεπή διαβίωση, την ίση μεταχείριση και το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών που έχουν τα άτομα με αναπηρίες» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Στηρίζουμε τη λειτουργία Συλλόγων που με κατάθεση ψυχής και προσφοράς επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο, στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους που αποτελούν παράδειγμα και δύναμη ζωής, μας εμπνέουν και μας κινητοποιούν. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά, μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Δείτε επίσης: Γέμισαν τις παραλίες οι Αθηναίοι- Ρακέτες, ηλιοθεραπεία και γυμναστική