Πέτσας από τη Μύκονο: «Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου ύδρευσης και αποχέτευσης»

Την έγκριση της χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικών για το έργο της ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Μυκόνου, ύψους 5.1 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Το έργο αναμένεται να λύσει τα χέρια στο νησί καθώς φέτος το καλοκαίρι είχε δημιουργηθεί μεγάλο θέμα στη Μεγάλη ‘Αμμο και στον Πλατύ Γιαλό στη Μύκονο, εξαιτίας της εκροής λυμάτων από βλάβη αντλιοστασίων στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

«Το πρόβλημα στον Πλατύ Γιαλό και στη Μεγάλη ‘Αμμο θα λυθεί, άπαξ και δια παντός και οι εικόνες του καλοκαιριού δεν θα επαναληφθούν» ανέφερε αρχικά ο κ. Πέτσας.

Η έγκριση της χρηματοδότησης του νέου έργου της ΔΕΥΑ Μυκόνου έρχεται να συμπληρώσει τα άλλα δύο εξίσου σημαντικά έργα αποχέτευσης που εκτελούνται, στο νησί, με χρηματοδότηση, επίσης, από το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

– Την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Αλεόμανδρας Μυκόνου, ύψους 5,3 εκατ. ευρώ και

– Τη βελτίωση υποδομών για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων ΔΕΥΑ Μυκόνου, ύψους 6,015 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το έργο ύδρευσης, ύψους 6,697 εκατ. ευρώ, που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης της ‘Ανω Μέρας Μυκόνου.

Δείτε επίσης: Νέα προκήρυξη της ΔΕΗ – Πάνω από 150 μόνιμες προσλήψεις

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr