Ποια τρόφιμα μας κρατούν δροσερούς το καλοκαίρι

Όσο η θερμοκρασία έξω ανεβαίνει τόσο η θερμοκρασία μέσα στο μπολ πέφτει.

Σίγουρα, τα δροσερά φρούτα, τα λαχανικά, οι φυσικοί χυμοί και γενικότερα τα ελαφρά γεύματα βρίσκουν εύφορο έδαφος στο καλοκαιρινό μας διαιτολόγιο.

propoli

Ας δούμε, όμως, λίγο πιο αναλυτικά ποιες είναι αυτές οι τροφές που μας κρατούν δροσερούς μέσα στον καλοκαιρινό καύσωνα;

Αγγούρι: Με υψηλή περιεκτικότητα νερού και πολλές βιταμίνες, βοηθά πολύ στην αναπλήρωση του νερού στον οργανισμό.

Καρπούζι: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το καρπούζι περιέχει 91,45% νερό. Είναι ό,τι καλύτερο για να κρατά το σώμα δροσερό.

Μέντα: Δύσκολα θα βρεις βότανο που να αναζωογονεί τον οργανισμό το καλοκαίρι καλύτερα από τη μέντα. Την προσθέτουμε σε ποτά και φαγητά.

Λαχανικά με πράσινα φύλλα: Τα οφέλη για την υγεία αφορούν εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μόνο που στο καλοκαίρι η υψηλή συγκέντρωση νερού που περιέχουν λειτουργεί ευεργετικά απέναντι στη ζέστη.

Κρεμμύδι: Τα κρεμμύδια περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες νερού, ειδικά τα κόκκινα, που λειτουργούν και ως αντι-αλλεργιογόνα.

Πεπόνι: Το πεπόνι αποτελείται από 95% νερό. Σβήνει τη δίψα και χαρίζει στο σώμα την απαραίτητη ενυδάτωση.

Σέλινο: Άλλο ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και περιεκτικότητα νερού (95%), ό,τι πρέπει για τις καυτές καλοκαιρινές μέρες.

Μανιτάρια: Αυτή η πολύτιμη πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών βοηθά πολύ στο να παραμένουμε δροσεροί το καλοκαίρι. Φτάνει να τρώγονται ωμά.

Γιαούρτι: Άλλο ένα εξαιρετικό «ψυκτικό» για το ανθρώπινο σώμα, το γιαούρτι είναι επίσης πολύ ευέλικτο ως συστατικό, συνοδεύοντας πλήθος πιάτων.

Δείτε επίσης: Αυτές είναι οι 5 αφροδισιακές τροφές που θα στείλουν τη λίμποντο στα ύψη

Loading