Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Ριόλο Αχαΐας ανάμεσα στον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο και πολιτικούς της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή το υποτιθέμενο φάρμακο κατά του κορονοϊού.
Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του ο εφημέριος του Ναού πραγματοποιώντας μία καθαρά θρησκευτικού τύπου ομιλία, στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων, κ. Αμβρόσιος.
Ο τέως Μητροπολίτης ανέβηκε στο ιερό για να μιλήσει και προς το τέλος της ομιλίας του έβγαλε το ψεκαστήρι για τον Αγιασμό και είπε το εξής: «Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία, όπως και το φάρμακο για τον κορονοϊό».
Στα πρώτα καθίσματα βρίσκονται τοπικοί αξιωματούχοι, όπως ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος αντέδρασε έντονα στην κίνηση αυτή του Αμβρόσιου: Γύρισε την πλάτη του στον ιεράρχη, φώναξε δυνατά τη λέξη «ντροπή» και αποχώρησε: «Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα. Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης» τονίζει με δήλωσή του στην «Πελοπόννησο» ο κ. Μπονάνος.
Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων, κ. Αμβρόσιος είχε παρουσιάσει και πέρσι το σχετικό σκεύασμα.
Δείτε το βίντεο:
Δείτε επίσης: ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των υγειονομικών για την ακύρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους
- Κωστής Χατζηδάκης: Σεμνότητα και αποτελεσματικότητα, οι βασικές μας δεσμεύσεις
- Η Σάρον Στόουν δηλώνει ότι αποκλείστηκε από την ταινία Another Simple Favor χωρίς αιτιολογία: Τι συμβαίνει;
- Ζωντανά: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
- Κλείνει η κινεζική αγορά για εκατοντάδες εργοστάσια κρέατος των ΗΠΑ
- Εντοπίστηκε νεκρή η 61χρονη που είχε πέσει από πλοίο στον Σαρωνικό
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr