Προκλήσεων συνέχεια – Τούρκος αναλυτής: «Ο στόχος των χερσαίων δυνάμεών μας είναι η Θεσσαλονίκη» (vid)

Την ενορχήστρωση των προκλήσεων είχε κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντας ξανά στο τραπέζι το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων, χρεώνοντας στην Ελλάδα τακτική μονομερών ενεργειών

Οι πολεμόχαρες απειλητικές δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν σε χρόνο ανύποπτο το «Τρίο Μπελ Κάντο» (Ερντογάν-Τσαβούτσογλου- Ακάρ) αποτελούν περίτρανη απόδειξη ότι η πρόκληση θα συνεχισθεί με την κρυφή ελπίδα πως η Ελλάδα θα χάσει κάποτε την ψυχραιμία της.

Τον τελευταίο καιρό ξεδιπλώνεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μπαράζ δημοσιευμάτων και αναλύσεων που ως στόχο έχουν να υπογραμμίσουν την επίσημη πολιτική της Άγκυρας και να δικαιολογήσουν στον τουρκικό λαό τις ενέργειές τους.

Η τελευταία πρόκληση, έγινε από την τηλεοπτική συχνότητα του CNNturk, με Τούρκο αναλυτή να εξηγεί ότι ο «στόχος των χερσαίων δυνάμεων της Τουρκίας είναι η Θεσσαλονίκη».

Ο Ερντογάν Καρακούς, απόστρατος αναλυτής, μιλώντας στο CNNturk, αναφέρθηκε στη συμμαχία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και την παραχώρηση του ελληνικού εδάφους για την εγκατάσταση ή επέκταση των αμερικανικών βάσεων, υπογραμμίζοντας ότι «Η Ελλάδα παρέδωσε τον εαυτό της στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής και καθώς παραδόθηκε, παραχώρησε 20 βάσεις».

«Φυσικά, η βάση στην Αλεξανδρούπολη είναι πλήρως εξοπλισμένη για να μπλοκάρουν την χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας» είπε ο τούρκος αναλυτής, αναφερόμενος στο «τόσο απλό» σχέδιο αυτής της εν δυνάμει τουρκικής επιχείρησης, όπως μεταδίδουν τα tourkikanea.

«Στόχος της Ελλάδας…η Κωνσταντινούπολη»

«Δηλαδή, τα δικά μας επιχειρησιακά σχέδια είναι σαφή. Τόσο απλά. Σε περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση με την Ελλάδα και αν, παρά το ότι δεν το θέλουμε, υποχρεωθούμε να εισέλθουμε σε πόλεμο με την Ελλάδα, ο στόχος των χερσαίων δυνάμεών μας θα είναι η Θεσσαλονίκη. Τόσο απλά» επισήμανε ο Ερντογάν Καρακούς.

Αλλά ο Τούρκος αναλυτής, δεν έμεινε εκεί, διότι “αποκάλυψε” στον τουρκικό λαό ότι η Ελλάδα έχει βάλει στο μάτι τη Κωνσταντινούπολη. «Ο δικός τους στόχος (της Ελλάδας) είναι η Κωνσταντινούπολη», είπε συγκεκριμένα.

Δείτε επίσης: Ερντογάν: Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr