Ρέθυμνο: Ομόφωνα ένοχος ο πατέρας που βίαζε την κόρη του

Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τον 55χρονο πατέρα που βίαζε την κόρη του από τα 12 μέχρι τα 27 της χρόνια.

Ο δράστης είχε κριθεί προφυλακιστέος του Δεκέμβριο του 2019 και σήμερα παραδέχθηκε στο δικαστήριο τις σεξουαλικές επαφές με την κόρη του, όμως ισχυρίστηκε ότι ειδικά την περίοδο που αυτή ήταν ενήλικη, οι πράξεις γινόταν με τη συναίνεσή της.

Μετά τις καταθέσεις μαρτύρων αλλά και την απολογία του το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο ενώ του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Πώς ήρθε στο φως η υπόθεση

Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου του περασμένου έτους, με την 27χρονη να βρίσκει τη δύναμη και να καταγγέλλει στις αρχές τις χυδαίες πράξεις του πατέρα της. Επρόκειτο για μία ανατριχιαστική κατάθεση, ιδίως όταν αποκαλύφθηκε ότι οι βιασμοί είχαν ξεκινήσει από την τρυφερή ηλικία των 12 ετών και διήρκεσαν ως το καλοκαίρι του 2019.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο πατέρας δε δίσταζε να κακοποιεί σεξουαλικά την κόρη του ακόμα και όταν η σύζυγός του βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο.

Οι καταγγελίες οδήγησαν στη σύλληψη του 55χρονου, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως στη συνέχεια ομολόγησε. Ακολούθησε η προφυλάκισή του με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα, με τον ίδιο να οδηγείται στις φυλακές Τριπόλεως.

Δείτε επίσης: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά στα Εξάρχεια