Ρέθυμνο: Βρέθηκε πτώμα μέσα σε βαρέλι σε ποταμό – Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας (pics)

Χθες, κατά την διάρκεια καθαρισμού στον Πλατανιανό ποταμό του δήμου Ρεθύμνου, σκαπτικό μηχάνημα ακούμπησε ένα πλαστικό βαρέλι, το οποίο έπεσε στο πάτωμα, για να εμφανιστεί από το στόμιό του ένα ανθρώπινο κεφάλι σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.

Όπως αναφέρει το Creta24, ο νεαρός χειριστής που δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε, κάλεσε τηλεφωνικά τον εργοδότη του και εργολάβο του έργου καθαρισμού, Μανώλης Σφακιανάκη, ζητώντας του να σπεύσει στο σημείο. 

Ο κ. Σφακιανάκης κατέφθασε στο σημείο και ύστερα κάλεσε την Αστυνομία.

Μιλώντας στο rethnea.gr o κ. Σκαφανάκης διηγείται όσα αντίκρυσε στο σημείο:

«Με κάλεσε στο τηλέφωνο ο χειριστής μηχανήματος της εταιρείας μου. Εκείνος είδε πρώτος το πτώμα. Βρισκόταν με το μηχάνημα σε σημείο με πάρα πολλά καλάμια και κάποια στιγμή θέλοντας να περάσει βλέπει ένα μπλε πλαστικό βαρέλι όρθιο και πήγε να το κάνει στην άκρη για να περάσει. Το βαρέλι έπεσε και από το στόμιο πετάχτηκε έξω το ανθρώπινο κεφάλι που παρά την κατάσταση που βρισκόταν κατάλαβε αμέσως ότι ανήκει σε άνθρωπο. Λογικό να σοκαριστεί ο χειριστής αλλά το παλληκάρι προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του. Με κάλεσε στο τηλέφωνο και πήγα. Η εικόνα ήταν και για μένα σοκαριστική, ομολογώ. Δεν ήταν σκελετός, όπως αρχικά ακούστηκε, αλλά πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση. Φαινόταν πεντακάθαρα. Έχω τη βεβαιότητα ότι ανήκει σε άνδρα διότι φαινόταν καθαρά τα γένια του. Παρ’ ότι δεν έχω εμπειρία από τέτοια πράγματα, κατά την άποψη μου δεν ήταν πάνω από 40 ετών.

Καλέσαμε την αστυνομία, ήρθαν τα παιδιά από την ασφάλεια και τους υποδείξαμε το σημείο. Ήρθε και ιατροδικαστής μετά. Κι εγώ κι ο χειριστής καταθέσαμε στην αστυνομία».

«Το βαρέλι δεν ήταν μεγάλο και σίγουρα δεν χωρούσε ολόκληρος άνθρωπος μέσα. Εμείς είδαμε το κεφάλι και μέχρι τους ώμους. Ούτως ή άλλως είναι αδύνατον να χωρούσε ολόκληρο το σώμα ανθρώπου. Με άλλο τρόπο ναι θα χωρούσε και καταλαβαίνετε τι θέλω να πω….», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκαφανάκης στο rethnea.gr.

Η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου έφτασε στο σημείο αποκλείοντας τον χώρο εν αναμονή του ιατροδικαστή που έφτασε λίγο αργότερα. Σύμφωνα με το Creta24 από τη μακροσκοπική εξέταση του φέρεται να διαπίστωσε ότι πρόκειται για ανθρώπινο σκελετό χωρίς αμφιβολία, ενώ άλλα μακροσκοπικά ευρήματα έδωσαν την εικόνα ότι ανήκει σε άνδρα.

Για περαιτέρω ιατροδικαστική εξέταση η σορός παρελήφθη από γραφείο τελετών και μεταφέρθηκε στη μονάδα ιατροδικαστικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου και ο ιατροδικαστής αναμένεται σήμερα να δώσει απαντήσεις τόσο από ανθρωπολογικής πλευράς (αν ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα και κατά προσέγγιση ηλικία), όσο και ως προς τον προσδιορισμό του χρόνου θανάτου του θύματος.

«Θα περιμένουμε την εξέταση και την έκθεση του ιατροδικαστή για να κινηθούμε ανάλογα ως προς τις έρευνες μας, δηλαδή στην αναζήτηση της ταυτότητας του θανόντα και στην αναζήτηση των δραστών εάν πρόκειται για έγκλημα», ανέφερε στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Ρουτζάκης.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Ρουτζάκη, στο Ρέθυμνο δεν εκκρεμεί αναζήτηση άνδρα αγνοούμενου ούτε αναζήτηση σορού ανδρός, δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση κάποιου ατόμου.

Αντίθετα, δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα τα πτώματα δυο γυναικών από τη Βουλγαρία, οι οποίες δολοφονήθηκαν στο Ρέθυμνο πριν τρία χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2018, της 38χρονης Τόνια Ζόεβα και της 37χρονης Ντέσι Ιλίεβα.

Εδώ όμως πρόκειται για σορό άνδρα και όλη η εικόνα παραπέμπει σε έγκλημα με τους δράστες να έχουν προσπαθήσει να εξαφανίσουν το πτώμα.

Δείτε επίσης: Δύο νεκροί από πνιγμό χθες στη Χαλκιδική και Αλεξανδροούπολη