Ρόδος: Δύσκολη νύχτα για το νησί – Εκκένωση οικισμών – Διακοπή ηλεκτροδότησης (vids)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για τους ανθρώπους της πυροσβεστικής – Εκκενώθηκαν Ψίνθος, Κοιλάδα των Πεταλούδων, το στρατόπεδο του Καλαμώνα, η Μαριτσά και Δαματριά – Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση – Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησής

Μάχη σε πολλά μέτωπα καλούνται να αντιμετωπίσουν κάτοικοι και αρχές στη Ρόδο καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο προδικάζοντας ένα ιδιαίτερα δύσκολο βράδυ για το νησί.

Η κατάσταση έχει δυσκολέψει από την προηγούμενη ενημέρωση καθώς πλέον έχουν εκκενωθεί περισσότεροι οικισμοί, ενώ στάλθηκε μήνυμα από το 112. Συνολικά έχουν εκκενωθεί οι περιοχές: Ψίνθος, Κοιλάδα των Πεταλούδων, το στρατόπεδο του Καλαμώνα, η Μαριτσά και Δαματριά

H κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχέραναν οι ισχυροί άνεμοι. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν από αέρος το ρωσικό Beriev-200, τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Πλέον στη περιοχή βρίσκονται μόνο οι επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 67 πυροσβέστες με 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ και του Βορείου Αιγαίου, 20 οχήματα. Συνδρομή παρέχει ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Ακόμη οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο. Επίσης στο νησί βρίσκεται και ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παράλληλα πληροφορίες από την ΕΡΤ αναφέρουν ότι από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν υδροφόρες και 12 πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να φτάσουν στη Ρόδο και να ενισχύσουν τις δυνάμεις στη μάχη της κατάσβεσης.

Παράλληλα λόγω της πυρκαγιάς και των ρίψεων νερού έχουν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του νησιού.

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου:

Δείτε επίσης: Χρ. Ζέρεφος: Τεράστιος κίνδυνος πυρκαγιών το επόμενο διάστημα (video)