Θύμα απάτης έπεσε ένας ξενοδόχος στη Σάμο, από τον οποίο άρπαξαν με τη μέθοδο phising 80.000 ευρώ
Σάμος: Συγκεκριμένα, ένα άτομο του οποίου τα στοιχεία παραμένουν ακόμη άγνωστα τηλεφώνησε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου υποδυόμενος τον υποψήφιο πελάτη και διαπραγματεύτηκε τη μίσθωση δωματίου έναντι συγκεκριμένου χρηματικού ποσού των 510 ευρώ.
Στην συνέχεια μέσω μηνύματος SMS που απέστειλε στον παθόντα ξενοδόχο, το οποίο εμπεριείχε απατηλό περιεχόμενο, δηλαδή μήνυμα από τράπεζα, υπέκλεψε τα στοιχεία εισόδου του τραπεζικού ηλεκτρονικού λογαριασμού του, (e-banking).
Όπως διαπιστώθηκε από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα πραγματοποιήθηκαν δύο μεταφορές, συνολικού ύψους 80.000- ευρώ σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος ανήκει σε γυναίκα.
Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ταυτοποιήθηκε ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.
Δείτε επίσης: Θράκη: Δύο συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών
- Ο Πάπας προχωρά στην αγιοποίηση του Γκαουντί, του αρχιτέκτονα της Σαγράδα Φαμίλια
- Παράξενη ανωμαλία στο μαγνητικό πεδίο της Γης προκαλεί ανησυχίες στη NASA
- Λάρκιν για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό: Μια σκακιστική αναμέτρηση
- Αίγυπτος: Νέα στοιχεία για τον βασιλικό τάφο ανώνυμου φαραώ
- FT: Κρίση στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιταλίας τρία χρόνια μετά την πώλησή του από τη ρωσική Lukoil
