Σαρηγιάννης: «18.000 κρούσματα τον Οκτώβριο – Έκκληση για εμβολιασμούς σήμερα όχι άυριο»

Την σοβαρότητα της κατάστασης τόνισε μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Συγκεκριμένα ο κ. Σαρηγιάννης έκανε έκκληση στον κόσμο να μεταβεί για εμβολιασμό καθώς θα αποφύγουμε τα χειρότερα που είναι μπροστά μας αν χτιστεί ένα τοίχος ανοσίας από ποσοστό 62% εμβολιασμένων.

Ο καθηγητής τόνισε ότι αν δεν γίνουν οι εμβολιασμοί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τον Οκτώβριο θα φτάνει τις 18.000, πράγμα που είναι πολύ τρομακτικό για την χώρα μας.

«Τα 18.000 κρούσματα θα συμβούν αν δεν εμβολιαστεί τουλάχιστον το 62% του πληθυσμού μέχρι τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου το αργότερο.

Αυτό που αναφέρει το διάγραμμα αναφέρεται στο φθινόπωρο. Έχουμε ακόμα 1,5 μήνα για εμβολιαστούμε όλοι δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι, είναι μονόδρομος, βγαίνει καθαρά από τη συγκεκριμένη μελέτη»

Ο κ. Σαρηγιάννης δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στους Έλληνες τόνισε ότι: «Με φοβίζει αυτός ο αριθμός, αλλά θεωρώ ότι δε θα φτάσουμε εκεί.

Οι Έλληνες θα πάνε να εμβολιαστούν, κι αν είναι να περάσουμε κάποια επίπεδα ημερησίων κρουσμάτων θα ληφθούν πολύ αυστηρά μετρά τα όποια ακόμα κι αν δεν αντέχει η οικονομία η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει»

Ο κ. Σαρηγιάννης για την εικόνα της πανδημίας τόνισε ότι θα έχουμε «πάνω από 4.000 κρούσματα ημερησίως μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Τέλος Ιουλίου είναι κοντά στις 3.000 κρούσματα η εικόνα…»

Δείτε επίσης: Κακοποίηση 19χρονης: Από 11 χρονών την κακοποιούσε ο πατέρας της – Την εξέδιδε ο αστυνομικός