Σχολές οδηγών: «Αναπόφευκτη η αύξηση στα κόμιστρα λόγω τιμών καυσίμων» λέει ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ο.

Την πεποίθηση ότι αναπόφευκτα οδηγούμαστε σε αύξηση των τιμών στα διπλώματα οδήγησης εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης κ. Διαμαντής Ηλιάδης στην politic.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Οι αυξήσεις των καυσίμων έχουν φέρει δυσαρέσκεια όπως και στο σύνολο της κοινωνίας ανέφερε ο κ. Ηλιάδης και σημείωσε πως μέχρι σήμερα ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν αυξήσει τα κόμιστρα των μαθημάτων οδήγησης. Όπως ανέφερε όμως, όταν καλείσαι να να βάζεις από την τσέπη σου, η αύξηση στις τιμές είναι μια κατανοητή και αναπόφευκτη ενέργεια που θα την δούμε στο άμεσο μέλλον.

Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης από την Θεσσαλονίκη υποστηρίζει στην politic ότι μαθήματα που έκλεισαν με συγκεκριμένη τιμή πριν τις αυξήσεις στα καύσιμα δεν μπορούν να τροποποιηθούν τώρα γιατί χαλάει άτυπη συμφωνία «κυρίων», όμως και αυτός σημειώνει πως στο άμεσο μέλλον θα χρειαστεί να ανεβάσει τις τιμές για να απορροφήσει την αύξηση στις τιμές των καυσίμων.

Διπλασιάστηκαν τα έξοδα μιας Σχολής Οδηγών για τα καύσιμα

Μάλιστα σημειώνει πως η άνοδος στις τιμές έχει διπλασιάσει τα έξοδα μια Σχολής για τα καύσιμα ενώ πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα μετά από μια περίοδο με κρίση και καραντίνα όπου οι πελάτες ήταν λίγοι και οι τιμές διατηρούνταν σε χαμηλά επίπεδα.

Οι αυξήσεις που αναμένεται να δούμε ανέρχονται στο 20%. Δηλαδή αν ένα μάθημα διάρκειας 90’ κοστίζει 25€ αναμένεται να φτάσει τα 30€ και αντίστοιχα αν ένα μάθημα 45’ κοστίζει 15€ αναμένεται να αγγίξει τα 18€.

Ο κ. Ηλιάδης από την μεριά του υποστηρίζει πως η ακρίβεια και οι αυξήσεις στις τιμές δεν έχουν επηρεάσει προς το παρόν την ζήτηση. Περισσότερο όπως σημειώνει πάγιοι παράγοντες όπως οι καλοκαιρινές διακοπές επηρεάζουν την πελατειακή ζήτηση.

Δείτε επίσης: Οδηγοί ταξί στο politic.gr: «Ήταν δίκαιη η αύξηση και έγινε πράξη – Είχαμε χαμηλότερες τιμές από την Βουλγαρία»