Σε τετραψήφιο αριθμό οι νοσηλευόμενοι – Εισήγηση για αύξηση κλινών στη χθεσινή σύσκεψη (vid)

Πυρετώδης προετοιμασία των αρχών για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων

Περισσότεροι από 1.000 είναι από χθες οι νοσηλευόμενοι από κορονοϊό σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με τις αρχές να παρακολουθούν με αγωνία την πορεία της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός νοσηλευόμενων ανέρχεται στους 1.045 μετά από ένα διάστημα σχετικής παύσης, κατά το οποίο αρκετοί ασθενείς έλαβαν εξιτήριο και η εξάπλωση του ιού παρουσίασε μια σχετική ύφεση. Το ποσοστό των ενηλίκων εμβολιασμένων, φτάνει στο 52% πράγμα το οποίο σημαίνει πως μέχρι τώρα η χώρα μας δεν έχει δημιουργήσει το απαραίτητο τείχος προστασίας κατά της πανδημίας.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν την όλη κατάσταση με τη μετάλλαξη Δ, της οποίας η μεταδοτικότητα έχει διπλάσιους αριθμούς σε σχέση με το αρχικό στέλεχος. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα, έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 19.223 κρούσματα και 820 εισαγωγές με σοβαρή νόσο.

Το Υπουργείο Υγείας έχει στρέψει το βλέμμα του στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, τα οποία θα κληθούν να υποδεχτούν έναν αυξημένο αριθμό ασθενών. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ο αριθμός των απλών κλινών Covid19 ανερχόταν στις 900 ενώ οι κλίνες ΜΕΘ ήταν 160. Μετά την ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, οι διοικητές των ΥΠΕ κυρίως στην Αττική, αντελήφθησαν ότι ο αριθμός των κλινών θα πρέπει να αυξηθεί.

Γι αυτόν τον λόγο στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου, του προέδρου του ΕΚΑΒ, κ. Νίκου Παπαευσταθίου και διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας, εισηγήθηκαν την αύξηση του αριθμού των κλινών.

Τα δυο νοσοκομεία “Σωτηρία” και “Ευαγγελισμός” θα διαθέσουν από 30 κλίνες στις απλές κλίνες covid19, ενώ θα παραχωρηθούν άλλες 27 κλίνες στον “Ερυθρό Σταυρό” 25 στο “Σισμανόγλειο” 22 στο “Γ. Γεννηματάς” και 17 στο “Ιπποκράτειο”. Όσον αφορά την περιοχή της Αττικής, το ΕΣΥ θα μετρά 151 κλίνες κορονοϊού περισσότερες μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός – Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ενώ ειδικός προειδοποιεί για 10.000 ημερήσια κρούσματα