Σημάδι αισιοδοξίας από το φλεγόμενο πλοίο: Εντοπίστηκε ζωντανός αγνοούμενος – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Ζωντανός εντοπίστηκε στην πρύμνη του πλοίου Euroferry Olympia επιβάτης ο οποίος ήταν στην λίστα των αγνοούμενων, με τις αρχές να ετοιμάζουν επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ο άνθρωπος, λιθουανικής καταγωγής, είναι καλά στην υγεία του, οι διασώστες έχουν επικοινωνήσει μαζί του.

Άμεσα έχει ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης του άντρα που βρέθηκε στην πρύμνη του πλοίου, με τον Γολγοθά του να λαμβάνει σιγά – σιγά τέλος.

Ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο μίλησε στον ΣΚΑΪ λέγοντας πως υπάρχει υψηλό θερμικό φορτίο αλλά και πολλά επικίνδυνα αέρια 

«Όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων είναι ανυπόφορη».

Τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος παραμονής στο πλοίο. «Δεν μπορούμε να μένουμε παραπάνω από 10-15 λεπτά. Αν πέσει το θερμικό φορτίο και περιοριστεί η τοξικότητα των αερίων, θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, να κάνουμε διανοίξεις», τόνισε.

Φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα: Θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους – Στους 2.000 βαθμούς η θερμοκρασία

«Όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, ενώ η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων ήταν ανυπόφορη», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο, κ. Μήτσης.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia, καθώς τι υψηλό θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του πλοίου και η εκπομπής επικίνδυνων αερίων δυσχεραίνει το έργο της ΕΜΑΚ

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο, κ. Μήτσης, «όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, ενώ η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων ήταν ανυπόφορη». 

Τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος παραμονής στο πλοίο. «Δεν μπορούμε να μένουμε για 10-15 λεπτά. Αν πέσει το θερμικό φορτίο και περιοριστεί η τοξικότητα των αερίων, θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, να κάνουμε διανοίξεις», επισήμανε. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η θερμοκρασία στο εσωτερικού του πλοίου αγγίζει τους 2.000 βαθμούς. 

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκυσης του πλοίου στα βόρεια της Κέρκυρας, στην περιοχή της Κασσιόπης, καθώς ο καιρός έχει «αγριέψει» και αναμένονται ισχυροί άνεμοι, ενώ το πλοίο έχει πάρει ήδη κλίση, γεγονός που ανησυχεί τις αρχές. 

Δείτε επίσης: Φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα: Θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους – Στους 2.000 βαθμούς η θερμοκρασία