Σκέψεις για επιστροφή του click away μόνο για τους ανεμβολίαστους – Τι λένε οι καταστηματάρχες

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σχετικά με το λιανεμπόριο – Αυτό, όμως, ενδέχεται να αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες.

Να πείσουν όσους πολίτες δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να εμβολιαστούν επιχειρούν τόσο τα κυβερνητικά, όσο και τα επιστημονικά στελέχη της χώρας, καθώς τα σχέδιο «Ελευθερία» δείχνει να έχει κολλήσει λίγο πάνω από τους 10.000.000 εμβολιασμούς.

Όπως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή, σε μπαρ και κλαμπ, καθώς και σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας μπορούν να μπουν μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμός τους.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σχετικά με το λιανεμπόριο. Αυτό, όμως, ενδέχεται να αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες.

Σχέδιο για επιστροφή του click away μόνο για τους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με το ΟPEN υπάρχει ως πλάνο η επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο, όμως μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα μπορούν να ψωνίσουν μόνο με τη μέθοδο του click away, την οποία γνωρίσαμε την περίοδο της δεύτερης καραντίνας.

Υπενθυμίζεται ότι στο click away η παραγγελία από τον καταναλωτή γίνεται μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του αντίστοιχου brand ή τηλεφωνικά στο ίδιο το μαγαζί. Στη συνέχεια παραγγελία ετοιμάζεται και ο καταναλωτής θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή.

Την ίδια ώρα, οι εμβολιασμένοι θα ψωνίζουν κανονικά εντός των καταστημάτων.

«Σήμερα που μιλάμε όμως, δεν υπάρχει αυτό ως συζήτηση. Δεν μπορώ να το αποκλείσω να υπάρξει» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Από την πλευρά τους, οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν πως δεν είναι εύκολο να ελέγχoυν στα καταστήματα λιανικής ποιος μπαίνει με εμβόλιο και ποιος χωρίς και να ζητούν πιστοποιητικά, αν και αρκετοί από τους εμβολιασμένους καταναλωτές, δηλώνουν ότι είναι υπέρ του μέτρου.

Σενάρια για υποχρεωτικό εμβολιασμό και στην εστίαση

Πιο πιθανό,θεωρείται το σενάριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση παρά στο λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, σύντομα θα ανοίξει η συζήτηση για το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για εργαζόμενους σε: καφέ, κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι προτιμούν να εμβολιαστούν από το να ξοδεύουν κάθε εβδομάδα χρήματα σε rapid test.

Δείτε επίσης: