Σκρέκας: Έρχονται μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος το 2022

Για την ΔΕΗ μίλησε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός ενέργειας

Ο Κώστας Σκρέκας μίλησε στον ΣΚΑΪ για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές από εδώ και πέρα .

«Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις στους λογαριασμούς δεν έχουν να κάνουν με την αύξηση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας» , δήλωσε. Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε πως σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, οι καταναλωτές θα δούνε και ελαφρύνσεις στα τέλη που υπάρχουν στους λογαριασμούς ρεύματος.

Συνέχισε, επισημαίνοντας πως, «από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει σημαντική μείωση που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες εβδομάδες σε ό,τι αφορά τις ΥΚΩ γιατί έχουμε προχωρήσει στη μικρή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και από εκεί θα εξοικονομήσουμε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την επόμενη χρονιά, τα οποία θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς των καταναλωτών».

«Έως το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι αυτή η ελάφρυνση. Την έχουμε υπολογίσει, είναι αρκετά σημαντική, και θα ανακοινώσουμε και ποια θα είναι η ελάφρυνση τα επόμενα χρόνια από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (τέλη) μέσα από το επενδυτικό πλάνο που προωθούμε ως κυβέρνηση και ο ΑΔΜΗΕ, ο αρμόδιος διαχειριστής, υλοποιεί» κατέληξε ο υπουργός Ενέργειας.Δείτε επίσης: Γεραπετρίτης: «Κυβερνητικά αντίμετρα για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr