Σοφία Ζαχαράκη: Συμμετοχή στο συνέδριο της FIAVET στη Σκιάθο

Ομιλία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη κατά την διάρκεια του συνεδρίου της FIAVET στην Σκιάθο – Στο συνέδριο συμμετείχαν και Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες.

Η κ Ζαχαράκη υποστήριξε πως «Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, μία πράσινη χώρα και η παρουσία τόσων φίλων Ιταλών στην Σκιάθο, όπου διεξάγετε το συνέδριό σας, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης για την χώρα μας».

Στη συνέχεια  η υφυπουργός είπε «Αντιμετωπίσαμε την πανδημία με σωστό τρόπο, έχουμε νέες ιδέες τις οποίες κοινοποιήσαμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας, όπως η ιδέα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών».

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που οι Ιταλοί παραδοσιακά προτιμούν και στόχος μας είναι όσοι μας επισκέπτεστε να βρίσκετε υψηλές υπηρεσίες και υποδομές» προσέθεσε η κυρία Ζαχαράκη.

Σημείωσε πως «Προσπαθούμε με επιμορφώσεις να βελτιώσουμε και τους 20.000 άνεργους που θα απασχοληθούν στον Τουρισμό μέσω ειδικών προγραμμάτων με επιδοτήσεις από την Ε.Ε.», και τόνισε ότι στόχος είναι “η ανάδειξη της γαστρονομίας, της φιλοξενίας, της ευεξίας, καθώς επίσης να δοθεί έμφαση στον πολιτισμό και τη θρησκευτικότητα”.

Στο νησί του Παπαδιαμάντη οι τοπικές Αρχές καλωσόρισαν τους περισσότερους από 50 Ιταλούς tour operators και τους Ιταλούς δημοσιογράφους που συμμετείχαν στο συνέδριο.

Στόχος ήταν να προβληθούν οι ομορφιές της περιοχής και να επιτευχθεί μία περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας στον τομέα του τουρισμού.

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας και στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε μετά το συνέδριο που διεξάγεται στο ιστορικό κτίριο “Μπούρτζι”.

Η κυρία Ζαχαράκη επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα.

Ενημερώθηκε για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στο νησί, όπου έχει εμβολιασθεί το 95% του ενήλικου πληθυσμού, γεγονός που κάνει την Σκιάθο έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς.

Τέλος η Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε το διεθνές αεροδρόμιο “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης” και ενημερώθηκε για τις μεγάλες βελτιώσεις και επεκτάσεις που έγιναν στις εγκαταστάσεις του αερολιμένα.

Δείτε επίσης: Κ.Νοτοπούλου στην Κρήτη: Τουρισμός και τοπική ανάπτυξη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube