Πηγή: Stonisi.gr

Στο έλεος του Θεού… η Λέσβος – Υλικές ζημιές και πτώση υπεραιωνόβιου πλάτανου από υδροστρόβιλο

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε στο νησί της Λέσβου ο υδροστρόβιλος (συνδυασμός θυελλωδών ανέμων και έντονης βροχής) που “χτύπησε” την περιοχή από τις 06:00 ως τις 08:00 το πρωί.

Μάλιστα, θεωρείται ευχής έργον το γεγονός ότι δε θρηνήσαμε θύματα. Υπήρξαν πάρα πολλές πτώσεις δένδρων, παράσυρση στεγών σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ καταπλακώθηκαν και ορισμένα αυτοκίνητα.

Σοβαρό ήταν το πλήγμα στην κωμόπολη της Καλλονής και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ξεριζώθηκε ο υπεραιωνόβιος πλάτανος που βρισκόταν μέσα στην αυλή του προσκυνήματος του Ταξιάρχη στη Μανταμάδο, ένα δένδρο με μεγάλη ιστορική και συμβολική αξία.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Λέσβου, Ανδρέας Αξής, τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα στους παραλιακούς οικισμούς της Σκάλας Καλλονής, της Σκάλας Πολιχνίτου, της Πέτρας, του Άναξου και του Μολύβου. Μάλιστα, σημειώθηκαν ζημιές στον εξοπλισμό των παραθαλάσσιων καταστημάτων.

Αίτημα για κήρυξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστη το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα σχολεία της δυτικής Λέσβου σήμερα παρέμειναν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου αιτήθηκε επίσημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε επίσης: Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στο Σχίνο – Εκκενώνονται ο οικισμοί Καλκάνι και Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα