Το μουσείο Μπενάκη επισκέφθηκε την Παρασκευή η Μπριζίτ Μακρόν, στο περιθώριο της επίσκεψης της στην Ελλάδα μαζί με τον σύζυγό της Εμανουέλ Μακρόν.
Στο μουσείο την πρώτη κυρία υποδέχθηκαν η σύζυγος του Πρωθυπουργού της χώρας, και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.
Η κυρία Μακρόν συνοδευόμενη από τις δύο κυρίες είχε ξενάγηση στην εμβληματική έκθεση «1821 Πριν και Μετά», η οποία έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εορτασμού της Επετείου που συντονίζει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».
Η κ. Μακρόν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκθέματα, ιδίως για τους ζωγραφικούς πίνακες, τις ελληνικές σημαίες και τις ελληνικές φορεσιές, και για διάφορα αντικείμενα της επαναστατικής και μετεπαναστατικής περιόδου.
Δείτε επίσης: Εύβοια: Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεαρούς νεκρούς (vid)
- Ανατροπή-θρίαμβος για το Βέλγιο στο Μουντιάλ 2026
- Δικαιοσύνη για τις επιθέσεις: Αγγελούδης ζητά να εντοπιστούν οι ένοχοι
- Σοκ από το τρομοκρατικό χτύπημα: Νεκρή η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
- Διχαστική ρητορική από τον γραμματέα της ΝΔ: Η ΕΛΑΣ απαντά στην πολιτική εκτροπή
- Ζωδιακές προτάσεις: Τα Do’s και Don’ts για σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

