Στον…αέρα για δεύτερη φορά το άνοιγμα των παιδότοπων!

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η επαναλειτουργία των παιδότοπων όλης της χώρας, αφού λίγες ώρες πριν το άνοιγμά τους δεν έχει δημοσιευτεί τo σχετικό ΦΕΚ με τα υγειονομικά μέτρα.

«Είμαστε στον αέρα χιλιάδες ψυχές» λέει στο Usay.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Παιδότοπων Ελλάδας Ευτυχία Μαρίνου, που περιγράφει τον εμπαιγμό της Πολιτείας , απέναντι στους εργαζόμενους , με αποφάσεις μπρος-πίσω για την λειτουργία τους, που προκαλούν αγανάκτηση και απελπισία.

«Ζούμε ένα θρίλερ για γερά νεύρα… Είμαστε λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των παιδότοπων….και τελικά δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουμε γιατί ακόμη περιμένουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα….»

«Και είναι η δεύτερη φορά που το ζούμε αυτό γιατί αρχικά ήταν να ανοίξουμε στις 15 του μήνα, δύο μέρες πριν με ΦΕΚ μας πήγαν σε αναστολή μέχρι τις 28 Ιουνίου, και μετά από παρεμβάσεις όλων των συναδέλφων  αποφασίστηκε να λειτουργήσουμε στις 17 Ιουνίου. Αύριο δηλαδή….Πως θα ανοίξουμε όμως;»

«Ακόμη περιμένουμε τη απόφαση ! Παίζουν με τις ζωές 6.500-8.000 εργαζομένων  σε 800 παιδότοπους σε όλη τη χώρα! Είμαστε αγανακτισμένοι από την επιπολαιότητα με την οποία μας αντιμετωπίζουν, εξουθενωμένοι γιατί και εμείς όπως και όλος ο κόσμος περάσαμε δύσκολα το προηγούμενο διάστημα, και σκεφτείτε ότι για μας το πρόβλημα είναι εδώ και 5 μήνες, λόγω της γρίπης που ξεκίνησε και μετά με τον κορωνοιό. »

«Μιλάμε δηλαδή για πτώση του τζίρου της τάξης του 70% ! Από την περασμένη βδομάδα που ανακοινώθηκε ότι ανοίγουμε, πήραμε μέτρα απόλυτης προστασίας για τα παιδιά μας.»

«Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά σε όλους τους χώρους, ακόμη και στις εισόδους, μηχανές απολύμανσης και ατμοκαθαριστές που σκοτώνουν τα μικρόβια κατά 99,9% , και παρέχουν ασφάλεια κατά την εναλλαγή των πελατών μας. Εφόσον μας ανακοινώθηκε η αναστολή το περασμένο Σάββατο, προχωρήσαμε σε νέα έξοδα, για να ανανεώσουμε τα υλικά μας. Και τώρα κινδυνεύουμε να μην ανοίξουμε ξανά;»

«Για ποιο λόγο; Γιατί ειδικά ο δικός μας κλάδος, έχει κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους που λειτουργούν ήδη εδώ και μέρες; Δηλαδή είναι καλύτερα να συνωστίζονται τα παιδιά στις πλατείες όπως βλέπουμε εδώ και μέρες, παρά να περνούν καλά και με ασφάλεια στους πλήρως εξοπλισμένους παιδότοπους όλης της χώρας;» δηλώνει στο usay.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Παιδότοπων Ελλάδας Ευτυχία Μαρίνου.

Πηγή: usay.gr

Δείτε ακόμη:

Σε καραντίνα ο Δήμος Ιάσμου Ροδόπης