Στυλιανίδης: Ανάγκη παγκόσμιας δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Στυλιανίδης: Ανάγκη παγκόσμιας δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Την ανάγκη για μια ολιστική και συντονισμένη παγκόσμια δράση για την κλιματική κρίση υπογράμμισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Η αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων μεγάλης κλίμακας, όπως είναι η πανδημία COVID-19 και η κλιματική αλλαγή, απαιτεί ταχύτητα, ετοιμότητα και συντονισμό, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Καμία χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της μπροστά σε τόσο μεγάλες προκλήσεις», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης στην τοποθέτησή του.

Επικαλούμενος το Πλαίσιο Δράσης Σεντάι του ΟΗΕ ανέφερε ότι: «Πρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δυνατότητές μας και να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη αισθητές και μεγάλες. Απειλούν το περιβάλλον μας, την ίδια την ανθρώπινη ζωή και ευημερία. Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα στη Γλασκώβη COP26 κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη για διεθνή συνεργασία και αλληλεγγύη».

Ο κ. Στυλιανίδης ανέδειξε τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση. «Το νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τοποθετεί στον πυρήνα του έργου του το τρίπτυχο Πρόληψη-Ετοιμότητα/Προετοιμασία-Ανθεκτικότητα και τη συνεργασία με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και διεθνώς.

Επιδίωξή μας είναι να πρωτοστατήσουμε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών, καθώς και στην ανάληψη συγκεκριμένων, αποτελεσματικών δράσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η τελευταία Διακήρυξη MED9 μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Αθήνας είναι ένα ισχυρό πλαίσιο δράσης», ανέφερε.

Δείτε επίσης: Είναι επίσημο: Τότε καταβάλλονται τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Loading

Play