Συγκλονίζει η ασθενής που θεραπεύτηκε με μονοκλωνικά: Είναι θαυματουργά, μέσα σε μία ώρα από τη χορήγηση ήμουν απύρετη

Θαυματουργή χαρακτηρίζει την θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα η ασθενής, ενώ χαρακτήρισε τον κορονοϊό χειρότερο και από τον καρκίνο

Την εμπειρία ζωής που έζησε πριν από μερικές μέρες στο νοσοκομείο Σωτήρια, όπου της χορηγήθηκε η θεραπεία με μονοκλωνικά φάρμακα περιέγραψε στο MEGA, μια συμπολίτης μας, αποκαλύπτοντας ότι τα «μονοκλωνικά λειτουργούν σαν αντίδοτο γιατί είναι εντυπωσιακός ο χρόνος με τον οποίο ενεργούν. Είναι ταχύτατη η ανάρρωση του ασθενούς».

«Εγώ δεν ξέρω καν αν θα σας μιλούσα αυτήν την στιγμή αν δεν είχα πάρει τα αντισώματα. Δεν ξέρω αν θα ζούσα».

Χωρίς πυρετό εντός της ώρας

Ο κοροναϊός της χτύπησε την πόρτα αρχές του μήνα. Ένας ύπουλος ιός που φαινομενικά της προκαλούσε μόνο πυρετό.

«Ενώ φαινόταν ότι είχα έναν πυρετό, στην πραγματικότητα γινόταν ένας πολύ βαθύτερος ‘πόλεμος’ στον οργανισμό μου. Ουσιαστικά είχα ένα κατεστραμμένο ανοσοποιητικό μέσα στις πρώτες 4 μέρες».

Ο γιατρός που εμπιστευόταν, την ενθάρρυνε να μείνει σπίτι και να το παλέψει. Αυτήν τη φορά όμως δεν τον άκουσε και έκανε εισαγωγή στο Σωτηρία.

«Δεν σας κρύβω ότι ο παθολόγος που με παρακολουθεί μου είπε να καθίσω σπίτι μου με depon γιατί μάλλον θα το πέρναγα με 38 πυρετό όπως το 85% του ελληνικού πληθυσμού».

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί στο Σωτηρία, καθώς της βρήκαν λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια από όσα είχε όταν τελείωσε τη χημειοθεραπεία της πριν 1 χρόνο.

«Εγώ όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία είχα 1.800 λευκά. Την Τετάρτη το απόγευμα (σ.σ. με κοροναϊό) είχα 1.700. Είχα χειρότερα λευκά από ό,τι όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία».

Οι γιατροί διαβλέποντας την κακή εξέλιξη της νόσου, αποφάσισαν να της χορηγήσουν ένα από τα μόλις 2.000 μονοκλωνικά φάρμακα που υπάρχουν στην Ελλάδα.

«Ήταν σε υγρή μορφή ενδοφλέβια. Η χορήγηση κράτησε μισή ώρα. Κατά τη χορήγηση δεν είχα κάποια δυσφορία. Τίποτα απολύτως. Αυτό όμως που ήταν αξιοθαύμαστο είναι ότι μέσα στη μία ώρα από τη χορήγηση του φαρμάκου αισθάνθηκα ότι ήμουν τελείως απύρετη».

Θαυματουργά χαρακτηρίσε τα μονοκλωνικά, σκευάσματα, τα οποία όμως προορίζονται για λίγους ασθενείς καθώς διατίθενται σε μικρές ποσότητες.

«Είχα τις προδιαγραφές, τις προϋποθέσεις (σ.σ. ως καρκινοπαθής). Μου έδωσαν και υπέγραψα ενημερωτικά φυλλάδια για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων και μου τα χορήγησαν».

Πιο επικίνδυνος και από τον καρκίνο ο κορονοϊός

Η ασθενής δε δίστασε να παραδεχτεί πως φοβήθηκε περισσότερο τώρα με τον κορονοϊό παρά όταν αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον καρκίνο.

«Απλά είναι πάρα πολύ τρομακτικό το γεγονός ότι θα μπορούσα σε 10 μέρες να είχα χάσει τη ζωή μου. Είναι σχεδόν πιο τρομακτικό από τον καρκίνο».

Ο φόβος για πιθανή παρενέργεια την απέτρεψε από τον εμβολιασμό καθώς μετά τις χημειοθεραπείες η ίδια αντιμετώπιζε προβλήματα με την πήξη του αίματος.

«Η ογκολόγος μου δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί θρόμβωση. Η ίδια μου έλεγε ‘σε συμβουλεύω να το κάνεις γιατί καλύτερα να υποστείς μια θρόμβωση που μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά να κολλήσεις covid’».

Τα μονοκλωνικά ξεκίνησαν να χορηγούνται σε 10 νοσοκομεία της χώρας με τους γιατρούς να τονίζουν πως δεν αποτελούν βέβαια, πανάκεια.

Δείτε επίσης: Πάτρα: Βγήκε από τη ΜΕΘ το 2 μηνών βρέφος που αεροβαπτίστηκε (vids & pic)