Η αστυνομία ταυτοποίησε πέντε άτομα για διαδυκτιακή απάτη – Έχει σχηματιστεί δικογραφία
Tο ποσό των 17.820 ευρώ είχαν καταφέρει να αποσπάσουν επιτήδειοι από ανυποψίαστους πολίτες, μέσω διαδικτυακής απάτης στην Ήπειρο, από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 2021.
Μετά από έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ταυτοποίησαν τα στοιχεία 3 γυναικών και 2 ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν αναρτήσει αγγελία για την πώληση αυτοκινήτου μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
Στη συνέχεια έπειθαν υποψήφιους αγοραστές να καταβάλουν για την αγορά του χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν, ενώ τους απέστελλαν και πλαστά παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών.
Όταν η απάτη γίνονταν αντιληπτή από τους παθόντες, οι κατηγορούμενοι διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Άρτας.
Δείτε επίσης: Νικητής στη μάχη για τη ζωή ο 16χρονος από την Άρτα – Βγαίνει σήμερα από την εντατική
- Πώς τα ψηφιακά δίδυμα θα αλλάξουν ριζικά την Υγεία: Η έρευνα της Αμάντας Ραντλς στο 12ο Heidelberg Laureate Forum
- Γερμανία: Η AfD καταγράφει ιστορική πρωτοκαθεδρία σε νέα δημοσκόπηση
- Φίλιππος Δρακονταειδής: Το πολύπλοκο μήνυμά του
- Στο επίκεντρο της τέχνης: Τελλόγλειο Ιδρυμα και οι σημαίνουσες συλλογές του
- Η Μάντσεστερ Σίτι αποκτά τα δικαιώματα του 14χρονου ταλέντου Γουίλιαμ Στάνλεϊ-Τζόουνς για 500 χιλιάδες ευρώ