Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί που συμμετείχαν σε εγκληματική συμμορία – Διακινούσαν ναρκωτικά και αναβολικά

Όπλα, εξαρτησιογόνες ουσίες και χιλιάδες ευρώ σε μετρητά εντοπίστηκαν στις έρευνες που διενεργήθηκαν

Δυο αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αθήνα συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, αλλά και αναβολικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και της Αθήνας, αλλά ακόμη και στις παραλιακές ακτές Λάρισας και Πιερίας στο διάστημα του καλοκαιριού.

Κατά τις έρευνες που διεξήχθησαν στις οικείες των δυο αστυνομικών στην Αθήνα από τους συναδέλφους τους στην Δίωξη Ναρκωτικών, κατασχέθηκαν 21 χάπια άγνωστης σύστασης που εστάλησαν για χημική ανάλυση και ένας τρίφτης. Ωστόσο, οι κακοποιοί δεν συνελήφθησαν και δεν ανακοινώθηκε αν διενεργείται σε βάρος τους πειθαρχική έρευνα.

Η δράση της σπείρας εξακριβώθηκε ύστερα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα και το Σάββατο οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε Λάρισα, Αθήνα και Πιερία, όπου συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, επτά Έλληνες, τρεις Ελληνίδες και δυο αλλοδαποί. Σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων και ενός αλλοδαπού, είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, όπως και σε βάρος ενός ακόμη αλλοδαπού που αναζητείται.

λαρισα2

Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί στις 16 Οκτωβρίου, πάλι από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, όταν πέταξε από την ταράτσα του σπιτιού του στην Αθήνα τρεις συσκευασίες με 263 γραμμάρια κοκαΐνης και πάνω του βρέθηκαν 38.395 ευρώ. Ωστόσο, είχε αφεθεί ελεύθερος και σε βάρος του εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Πρωτοδικών Λάρισας.

λαρισα1

Στο σπίτι ενός ζευγαριού που συνελήφθη στην θεσσαλική πόλη, εντοπίστηκε ένα δωμάτιο στο οποίο είχαν εγκαταστήσει πλήρες εργαστήριο για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, εντός του οποίου κατασχέθηκαν γλάστρες με 35 δενδρύλλια κάνναβης. Αλλά και στις κατοικίες των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 575,9 γραμμαρίων, 1,3 γραμμάριο κοκαΐνης, μικροποσότητα μίγματος κάνναβης και καπνού, δυο τρίφτες, τρεις ζυγαριές, 49 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή, αλλά και αναβολικά σκευάσματα σε 466 χάπια και 63 αμπούλες.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με αποξυσμένο αριθμό σειράς χωρίς σφαίρες γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, μια καταγραφική συσκευή εικόνας με καλώδια, μετρητά ύψους 1.000 ευρώ, δέκα κινητά τηλέφωνα, έξι Ι.Χ. αυτοκίνητα και δυο μοτοσικλέτες, ως μέσα για την διακίνηση. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας με κατηγορίες, κατά περίπτωση, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας για τα αναβολικά σκευάσματα.

Δείτε επίσης: ΕΛΑΣ: Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης 3χρονης που κατάπιε μπαταρία (vid)