Συρεγγέλα: «Οι γυναίκες και οι άνδρες αξίζουν ίσες αμοιβές, ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες»

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα εξέδωσε γραπτή δήλωση με αφορμή την 10η Νοέμβρη που είναι Ευρωπαϊκή Ημέρα Ίσης Αμοιβής.

«Η ισότητα είναι μία από τις θεμελιώδεις αξίες της χώρας μας και αποτελεί θεμέλιο για την ανεξαρτησία και την ελευθερία των ανθρώπων. Οι γυναίκες και οι άνδρες αξίζουν ίσες αμοιβές, ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες. Με τις δράσεις μας στοχεύουμε στην άμεση εξάλειψη του μισθολογικού χάσματος».

Διαβάστε αναλυτικά και την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

«Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εφαρμόζουμε πολιτικές, με σκοπό την ενίσχυση των γυναικών σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς τους:

   – Η ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας του ΕΚ για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής/οικογενειακής ζωής είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη μείωση του χάσματος στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων, αφού πλέον βελτιώνεται η πρόσβαση στη γονική άδεια και στην ευέλικτη εργασία, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η συμμετοχή των ανδρών στις οικογενειακές υποχρεώσεις.

   – Με το Σήμα Ισότητας “SHARE” οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους για μία αγορά ίσων ευκαιριών και ίσων αμοιβών ανεξαρτήτως φύλου, που σέβεται και προωθεί την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής/οικογενειακής ζωής.

   – Το Κέντρο Καινοτομίας για γυναίκες έχει στόχο τη γεφύρωση του έμφυλου ψηφιακού χάσματος και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην έρευνα και την καινοτομία, που θα οδηγήσει στη μείωση του μισθολογικού χάσματος.

   – Το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 προκρίνει ιδιαίτερα την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας, με συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση του έμφυλου μισθολογικού και συνταξιοδοτικού χάσματος».

Δείτε επίσης: ΕΦΕΤ: Ανακαλεί Κεμπάπ λόγω… σαλμονέλας

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr