Τα self test θα διατίθενται και από τα σούπερ μάρκετ

Δεν σταματούν τα δωρεάν self test αλλά αλλάζει το σημείο διανομής τους – Από τις αρχές του Ιουλίου εξετάζεται το ενδεχόμενο να διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ

«Τα σελφ τεστ θα διανέμονται και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων. Πιστεύω ότι η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ…Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1.

Διαθέσιμα είναι αυτή την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και αυτοαπασχολούμενους τρία σελφ τεστ για τον υπόλοιπο Ιούνιο. Την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου από τρία τεστ θα έχουν στην διάθεσή τους μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλοι οι πολίτες από 18 έως 30 ετών.

Προσωπικά Δεδομένα

«Δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι. Το μείζον ζήτημα είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω την παράνοια να μην θέλουν κάποιοι να εμβολιαστούν» είπε ο υπουργός.

Προνόμια

Σχετικά με το μεγάλο ζήτημα που έχει προκείψει για τα προνόμια των εμβολιασμένων ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως δεν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν ούτε προνόμια, ούτε τιμωρίες, ούτε κούνημα του δαχτύλου. «Είναι σεβαστή η ανησυχία για τα εμβόλια. Όμως σήμερα μετά από 1,5 δισ. εμβολιασμένων δεν μπορεί να υπάρχει η ίδια ανησυχία με αυτή που υπήρχε τον Ιανουάριο» είπε και συμπλήρωσε «Όταν είμαστε μια κοινότητα εμβολιασμένων ξέρουμε ότι έχουμε γύρω μας ασφάλεια και ο διπλανός μας δεν μπορεί να μας βλάψει. Εάν μέσα στην κοινότητα των εμβολιασμένων έχουμε πέντε ανεμβολίαστους ξέρουμε ότι αυτοί μπορούν να μας κολλήσουν και δίνουν το χώρο στον ιό να μεταλλαχθεί και να γίνει πιο επικίνδυνος. Πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, τις επιχειρήσεις μας και τους εργαζομένους μας».

Δείτε επίσης: Υφ. Υγείας: Εμβολιασμοί παιδιών – Πιθανόν πριν τη νέα σχολική χρονιά

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ