Θάνατος 14 χρονης: Ο γιατρός που τη χειρούργησε είχε καταδικαστεί για το θάνατο 41χρονης (pic)

Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει καταδικαστεί αμετάκλητα το 2012 σε φυλάκιση τριών χρόνων με αναστολή για τον θάνατο 41χρονης μητέρας από τη Θεσσαλονίκη

Προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι, παρά την καταδίκη, ο ίδιος γιατρός συνέχισε να διατηρεί το ιατρείο του και να χειρουργεί κανονικά. Το 2017 κατηγορείται εκ νέου για τον θάνατο ενός 24χρονου ενώ, πριν από λίγες ημέρες, ήταν αυτός που έκανε την επέμβαση για την τοποθέτηση δακτυλίου στο στομάχι του 14χρονου κοριτσιού από την Επανομή, το οποίο πέθανε.

Σύμφωνα με τη thesstoday, ο γιατρός έχει καταδικαστεί, μαζί με ακόμη έναν γιατρό, τον Ιούνιο του 2012, με αμετάκλητη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια μίας 41χρονης γυναίκας, η οποία είχε υποβληθεί στην ίδια επέμβαση.

«Σκεφτόμουν και συμπονούσα τον ιερέα από την πρώτη στιγμή που τον είδα να μιλάει για την κόρη του. Πόσο μάλλον τώρα που συνειδητοποίησα ότι μιλάμε για τον ίδιο γιατρό. Παρακαλώ να μεταφέρετε στον πατέρα ότι οφείλει να οπλισθεί με θάρρος, δύναμη και κουράγιο και να παλέψει ώστε να δικαιωθεί δικαστικά η μνήμη του παιδιού του. Εγώ στο δικαστήριο ένιωσα ότι ξαναέγινε… 10 φορές η κηδεία της κόρης μου, αλλά στο τέλος του πολύχρονου δικαστικού αγώνα αισθάνθηκα ότι επιτέλους αναπαύτηκε η ψυχή της» λέει η μητέρα της 41χρονης.

Στην περίπτωση της 41χρονης γυναίκας και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, οι γιατροί δεν έδειξαν τη δέουσα προσοχή και δεν αντιμετώπισαν έγκαιρα τα σοβαρά συμπτώματα που παρουσίασε.

Δείτε επίσης: Άγιος Παντελεήμονας: Τρεις άνδρες κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 25χρονης εγκύου