Θάνατος Τζωρτζίνας: «H λήψη τριχών θα δείξει εάν είχε χορηγηθεί στο κορίτσι και άλλη τοξική ουσία»

Ο ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης ρωτήθηκε γιατί δεν λήφθηκαν τρίχες από την Τζωρτζίνα όταν έγινε η εκταφή της

Ο ιατροδικαστής είπε στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» ότι η κεταμίνη που χορηγείται στο νοσοκομείο, δίνεται σε σε έναν ζώντα οργανισμό, γεγονός που αναιρεί τον ισχυρισμό πως δόθηκε κατά την ανάνηψη της 9χρονης και επίσης ότι η ποσότητα που χορηγήθηκε δεν είναι αποτέλεσμα ιατρονοσηλευτικής πράξης.

Σχετικά με το γιατί δεν λήφθηκαν τρίχες από την Τζωρτζίνα όταν έγινε η εκταφή για το τάμπλετ, σημείωσε ότι η εκταφή στην παρούσα φάση αποτελεί μία πρόταση του ιατροδικαστή Μπουζιάνη και πρέπει να εγκριθεί από την ανακρίτρια, οπότε δεν είναι ακόμη βέβαιο πως θα συμβεί.

«Εάν η ανακρίτρια κρίνει πως  με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί να κλείσει η υπόθεση, τότε δεν χρειάζεται να γίνει εκταφή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η λήψη τριχών θα δείξει εάν είχε χορηγηθεί στο κορίτσι και άλλη τοξική ουσία αλλά και για πόσο καιρό, χωρίς αυτό να αποκλείει το γεγονός πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα με σκοπό τη δολοφονία της. Εξήγησε πως η ανάληψη τριχών μπορεί να δείξει την χορήγηση ουσιών έως και 6 μήνες πριν, εξαρτάται βέβαια και το μήκος της τρίχας.

Δείτε επίσης: Η αντίδραση της Γεωργίας Μπίκα στην πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή του 27χρονου